Lukekaa hyvät jyväskyläläiset ”Vesi nousee – oletko valmis” -mielipidekirjoitus Keskisuomalaisesta tänään!

 

”Tourujoen vesistön tulvahallintasuunnitelma puuttuu. Jyväskylää kohtaakin ääritulvat kaupunkialueella” argumentoi asiantuntevasti Anssi Eloranta tämän päivän eli 3.8.2021 Keskisuomalaisessa lähes pääkirjoituksen tapaan lehden ensimmäisellä aukeamalla.

Olen itse ihmetellyt täällä US:n blogeissanikin sitä, miksi K-S:n Ely-keskus muutti Tourujoen merkittävän tulvariskiluokituksen merkittävimmästä ja riskialtteimmasta luokasta lievempään luokkaan? Poistaakseen tulvariskin mahdollisuuden Tourujoelta!? Kuka tai mikä taho kantaa vastuun, jos Kankaan ”kattila” täyttyy tulvavesistä tai Lutakossa kastuu varpaat?

Vai ehkä siksikö, että nyt eilen myös uusi ja upea Jyväskylän kaupunginvaltuusto saattoi tehdä merkittävän päätöksensä Kankaan alueen lisärakentamisesta eli Kankaanaukion reunan rakentamisen Hjalmarinraitista pohjoiseen päin sekä uudisrakentamisen vanhan Kankaan paperitehtaan purettavan osan tilalle (ks. KSML s. 6).

Huomattavaa, että Tourujoen ranta-alueella sijaitsevan Kankaan vanhan paperitehtaan kohdalle on haettu jo syksystä 2017 lähtien rakennusperintölain mukaista suojelua ja vaarantamiskieltoa Kankaan vanhan maakunnallisesti merkittäväksi luokitellun tehdasmiljöön suojelemiseksi.

K-S:n Ely-keskus ei ole asettanut haettua vaarantamiskieltoa suojeluasian käsittelyn ajaksi; ja Kankaan alueelle on tällä aikaa rakenneltu yhtä sun toista ”kivaa” – muun ohella yleinen saunaravintola Kankaan arvokkaan tehdasalueen porttirakennukseen.

Kankaan vanhalle paperitehdaslueelle haetusta rakennusperintölain mukaisesta suojeluesityksestä ei ole kuultu kuntalaisia eikä asianosaisia.

Museoviranomaiset ”katsovat muulle” kun saunoja rakennellaan merkittäviin kulttuurimaisemiin Jyväskylässä

K-S:n museoviranomaiset ja Museovirasto ovat lomailleet ja sillä aikaa Jyväskylän Kirkkopuistoon, valtakunnalllisesti merkittävään ja arvokkaaseen kirkko- ja hallintokortteliin, on nyt noussut valtava ravintolasauna tuoreine anniskelulupineen vanhan Kirkkopuiston ”kioskin luvilla”..

Milloin Kirkkopuiston kioskikahvilan laajentamisesta – saati uuden saunaravintolan rakentamisesta – on kuultu jyväskyläläisiä asukkaita, asukasyhdistystä ja asianosaisia?

Tämän päivän Keskisuomalainen uutisoi näyttävästi asiasta. Miksi uutisointi vasta Kirkkopuistoon rakennetun saunaravintolan rakentamisen jälkeen?

Miksi Keskisuomalainen ei ole uutisoinut suunnitteilla olevia Kankaan ja Kirkkopuiston saunahankkeita silloin, kun ne ovat olleet vielä kaupunkisuunnittelijoiden piirustuslaudalla..

Tosin Jyväskylässä Lutakon sataman saunaravintola saa palstatilaa muidenkin edestä ;)..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu