Luodaan kaikenikäisille uusi asumisen välimalli markkinaehtoisista miniomakotitaloista yhdistettynä uudistettuun ASP-tiliin

 

Selkeämpi lainsäädäntö palvelee sekä omistusasumista harkitsevia, asuntosäästäjiä että heille asuntolainoja myöntäviä pankkeja. Lähde: Lausuntopalvelu.fi -palvelu (VN/25579/2023).

Ks. ASP-lainsäädännön kehittäminen (VN/25579/2023). Lausuntoja on voinut jättää 1.3.2024 mennessä: 

Tässä Omakotiliiton oivallinen avaus asiaan (s. 39 – 40):

– – Monien kyselyiden mukaan kolme neljästä vastaajasta ilmoittaa asumistoiveekseen pientalon, puolet omakotitalon. Jotta suomalaisten asumistarpeisiin voidaan vastata, ASP-järjestelmän tulee mahdollistaa myös pientaloasuminen. Tämän erityistarpeet voivat ilmetä ikärajan muutostarpeena, lainan määrän ja joustavan maksuajan sekä muiden erityistilanteiden huomioimisena. – –

Lähde

Ks. yle.fi 3.3.2024

Miniomakotitalot ovat nouseva trendi maailmalla, nyt myös meillä: katso, miten 50 neliöön mahtuu sauna ja 2 makuuhuonetta. Suomessa rakennetaan nyt pieniä miniomakotitaloja. Arkkitehtuurin asiantuntijan mukaan minitalot ravistelevat asumisen vaihtoehtoja.

Yle.fissä 3.3.2024 artikkelin mukaan Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen vanhempi tutkija Johanna Lilius uskoo, että tulevaisuudessa Suomessa tarvitaan juuri tämäntyylistä erilaista asumista vaihtoehtona perinteisille isoille omakotitaloille. Lilius kertoo, että kerrostaloasumisen kehittyneen viimeisten 20 vuoden aikana; ja siten on luontevaa, että samoin käy omakotitaloasumiselle.

Lähde

talovertailu.fi

Täältä löydät pienimmät talopaketit. Vertaa taloja hinnan, toimituslaajuuden ja ominaisuuksien perusteella.

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu