Marinin hallituksen asuntopolitiikkaa koskevissa hallitusohjelmakirjauksissa tavoitteena on poistaa asunnottomuus kahdessa vaalikaudessa

Miten omistaja voi tietää hakea ARA:lta avustusta "hometalotutkimuksiin" tai remontteihin ennen kuin ko. tutkimukset on tehty?

Voisikohan Takuusäätiö, joka antaa neuvontaa talous- ja velka-asioissa, olla ensimmäinen taho, johon omassa asiassaan asunnoton voisi ottaa anonyymisti yhteyttä?.. Takuusäätiön kautta asunnottoman auttaminen ja jatkokoordinointi voisi olla helpompaa kuin esim. ARA:n kautta. Takuusäätiöllä kun on jo organisaatio ja koulutetut työntekijät valmiina. Ammatti-ihmiset voivat olla yhteydessä Takuusäätiöön asiakkaan kanssa tai vain valtuutettuna hänen puolestaan.

Ympäristöministeriö (YM) pyytää lausuntoja asumisneuvonnan lakisääteistämistä valmistelleen työryhmän raportista Lausuntopalvelu.fi -palvelussa 21.5.2021 mennessä

Marinin hallitusohjelmassa on tavoitteena kiinnittää erityistä huomiota ”asumisneuvonnan saatavuuden parantamiseen sekä asunnottomuuden ennaltaehkäisyyn, painopistealueena nuoret ja maahanmuuttajat” ja tehdä asumisneuvonnasta lakisääteistä.

Hallitusohjelman mukaan ”asumisneuvonnan riittävyys turvataan yhdessä kuntien kanssa ja asumisneuvontaa on oltava tarjolla asumismuodosta riippumatta ja toimivaksi todetusta Asunto ensin –periaatteesta pidetään kiinni.”

Lausuntopalvelussa tiedustellaan, mitä seuraavista työryhmän tarkastelemista vaihtoehdoista kannatatte asumisneuvonnan järjestämiseksi?

Kannattaa käydä antamassa oma lausunto ja kanta asumisneuvonnan järjestämiseksi, koska JAKELU-lista, joille lausuntopyyntö automaattisesti on nyt lähetetty, on varsin suppea.

Lähde

YM:n asettaman työryhmä valmisteli ehdotuksia, joilla hallitusohjelman tavoite lakisääteisestä asumisneuvonnasta voitaisiin toteuttaa. Työryhmän toimikausi päättyi helmikuussa 2021.

Loppuraportissaan työryhmä päätyi 4:ään erilaiseen vaihtoehtoon asumisneuvonnan lakisääteistämisen toteutuksesta, ja kaikille eri vaihtoehdoille löytyi kannatusta ryhmän keskuudesta: yksimielistä ratkaisumallia ei valittu.

🙂 Auttaisitko Sinä tätä YM:n asettamaa työryhmää pääsemään ratkaisuun tässä asiassa? Pitäisi tämä myös parlamentaarisesti valmistella, jos tehdyn linjauksen katsotaan sitovan seuraavaakin hallitusta..   

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu