Meillä tulisi olla oikeus saada ”hoitotakuutoteutumattomuuden päiväkorvauksia”, jos nyt luvattu 14 vrk:n hoitotakuu ei toteutuisikaan
Meille voidaan luvata helposti 14 vuorokauden hoitotakuu, mutta oleellista on se, mikä lopulta toteutuu.
Eikö meillä tulisi olla oikeus saada ”hoitotakuutoteutumattomuuden päiväkorvauksia”, jos luvattu 14 vrk:n hoitotakuu ei toteutuisikaan. Siis vähän samaan tapaan kuin, jos taloudelta menee myrskyn vuoksi sähköt moneksi päiväksi, niin sähkönkäyttöasiakas saa määrätyt vakiokorvaukset sähköttömiltä päiviltä. (Kuvituskuva: clip art. Henkilö ei liity aiheeseen.)
—
Anna lausuntosi Lausuntopalvelu.fi -palvelusssa 15.9.2023 mennessä
– – ”Pääministeri Orpon hallituksen ohjelman mukaan henkilöstöpulan johdosta pidetään voimassa 1.9.2023 voimaan tuleva 14 vuorokauden hoitotakuu” – –
– – ”Seitsemän vuorokauden hoitoon pääsyn enimmäisajasta (voimaan 1.11.2024) kiireettömässä perusterveydenhuollon sairaanhoidossa luovutaan, ja hoitoon pääsyn enimmäisajaksi toistaiseksi voimassa olevassa lainsäädännössä säädetään 14 vuorokautta.” – –
—
”Milloin sähköntoimitus on virheellinen?
Sähköntoimituksessa on virhe, jos
– sähkö ei laadultaan vastaa Suomessa noudatettavia standardeja
– sähköntoimitus on yhtäjaksoisesti tai toistuvasti keskeytynyt eikä keskeytystä voida pitää keskeytyksen syy ja olosuhteet huomioon ottaen vähäisenä.
https://www.kkv.fi/kuluttaja-asiat/asuminen/sahko/sahkokatkokset/
—
Samankaltaisia periaatteita voitaisiin soveltaa myös kiireettömään hoitoon pääsyssä..
Saaduilla hoidon viivästyskorvauksilla voisi hakeutua nopeasti hoitoon yksityiselle.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että useimmat ovat jo sosiaali- ja terveysasioissa tottuneet siihen, että lakeja noudatetaan, jos rahaa sattuu olemaan.
Tämä ei tietenkään ole omiaan pitämään yllä oikeusjärjestelmän kunnioitusta. Kannustan kaikkia yrityksiä tehdä asialle jotakin.
Ilmoita asiaton viesti
—
Oikeusjärjestelmän kunnioitusta eivät todellakaan ansaitse nämä tyhjät hoitotakuulupaukset ja pahoin viivästyneet – ja tarkoituksella säästösyistä viivästetyt ! – vammaispalvelulait ja heikko perusterveydenhuollon ja sote-palveluiden koordinointi myös erikoissairaanhoitoon.
Potilas (esim. potilas-, laite- ja lääkevahingoista sairastunut) jää pyörimään perus- ja erikoissairaahoidon väliin ja kumpikaan taho ei tutki ja hoida potilasta.
Ilmoita asiaton viesti
—
Jos potilas-, laite- ja lääkevahingosta on aiheutunut esim. ns. Addissonin tai sklerodermakriisi ja potilaan tila on hengenvaarallinen, niin tässä tapauksessa vahinkopotilas jää pyörimään perus- ja erikoissairaanhoidon välimaastoon, jossa häntä ei hoida kukaan, vaikka Kelan sivuilla sanotaan ihan selvästi näin:
”105 Lisämunuaisten kuorikerroksen vajaatoiminta
(Insufficientia adrenocorticalis, morbus Addison; E25.0, E27.1, E27.4, E31.0, E89.6)
Diagnoosin ja lääkehoidon tarvearvion edellytetään perustuvan erikoissairaanhoidossa suoritettuihin tutkimuksiin.
Lausunnossa edellytetään kuvattavan asianmukaiset diagnostiset tutkimukset ja hyvän hoitokäytännön mukainen hoitosuunnitelma.”
https://www.kela.fi/laake105
—
Jos Addisonin tautia sairastava potilas ei addisonin kriisissä saa kortisonia – jota saa siis vain lääkärin määräyksestä reseptilääkkeenä – hän menehtyy.
Näin vaarallisilla asioilla me leikitään näiden hoitotakuuasioiden kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tuollainen korvaus olisi paikallaan. Tai sitten niin, että voisi mennä yksityiselle tuon ajan jälkeen ja lasku menisi hyvinvointialueelle.
Ilmoita asiaton viesti
—
Matti, ihan totta, kyllä näitä kannattaa nyt pohtia ja jättää oma ehdotus ja kanta Lausuntopalvelu.fi -palvelussa vietäväksi eteenpäin ihan virallisia lainvalmisteluteitä pitkin.
Tyhjiä hoitotakuulupauksia emme enää kaipaa.
Tyhjiin hoiotakuulupauksiin voi moni rakentaa oman aidon terveyshuolensa ja kun 14 vrk ei sitten toteudu, menee sormi suuhun, mitä seuraavaksi omassa asiassaan tulisi tehdä. Ja silloin lähdetään taas uudelleen soittelemaan oman hyvinvointialueen eri tahoille ja se lisää vielä kuormittaa ennestäänkin jo ruuhkautunutta systeemiä..
Ilmoita asiaton viesti
—
”Aluehallitus päätti lääkärikäynnin palvelusetelin käyttöönotosta terveysasemilla” 28.8.2023 15:46:28 EEST | Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
– – ”Lääkärikäynnin palvelusetelin omavastuu asiakkaalle on 30 euroa, ellei asiakas kuulu maksuvapautuksen piiriin. Asiakkaalle palvelusetelin käyttäminen on vapaaehtoista.” – –
https://www.sttinfo.fi/tiedote/aluehallitus-paatti-laakarikaynnin-palvelusetelin-kayttoonotosta-terveysasemilla?publisherId=69818831&releaseId=70006782&lang=fi
Ilmoita asiaton viesti