Mikä on euron ostovoima sen jälkeen kun koronan elvytysmiljardit on jaettu jäsenmaille? Kuka vastaa, jos sotkemme taloutemme pahoin?

Kuvan lähde (opetus.tv)

—-

Katso hyödyllinen Opetus.tv ja mietipä hetken mielessäsi sitä, miten EU-jäsenmaille suunnatut miljardit hyödyttävät meitä ihan tavallisia tientallaajia?

 

Miten käy eu-kansalaisen ostovoiman?

Aiheutetaanko koronan elvytyspaketilla meille räjähtävä inflaatio tai deflaatio?

Viekö miljardien eurojen tiikerinloikalla saavutettu vihreä teknologia viimeisetkin työpaikat ja avaa vapaan tien robotisaatiolle ja automatisaatiolle?

Kuka osaa kertoa?

Viime päivinä meille on taottu pelkästään sitä, että Suomella ei ole varaa olla hyväksymättä koronan elvytyspakettia.

Minä kääntäisin asian niin päin, onko meillä – tai muillakaan eu-jäsenmailla – varaa mittavan elvytysrahaston avulla avata ovet suurtyöttömyydelle?

Jos vihreä teknologia, automatisaatio ja digitalisaatio vie suuren osan nykyisistä työpaikoistamme, kuka sitten maksaa ylivoimaisiksi kasvaneet yhteiset eu-velkamme? Lapsemme ja lasten lapsemme? Ja millähän työllä, jos työtä ei ole?

Nyt ollaan säätämässä EU:n muoviveroa. Säädetäänkö seuraavaksi EU:n yhteinen robottivero, jolla elvytysrahaston velat maksetaan?

Surullinen näkymä.. 🙁 Kumman sinä valitset? Ruton vai koleran?

Veikkaanpa, että suurin osa suomalaisista ei halua ajatella koko asiaa, koska he luottavat siihen, että he joku päivä voittavat lotossa.. 🙂

Siksipä eduskunnalla on nyt suuri vastuu meistä kaikista suomalaisista: myös niistä, jotka eivät valitse ruttoa eivätkä koleraa – jotka vain lottoavat.. 😉

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu