Miten koronan rokotusjärjestys tehdään, jos meidän diagnooseja ei löydy Omakannasta? Diagnoosien käsin poimimiseen menee kuukausia..

”Takkuaako koronarokotukset Suomessa sen vuoksi, että meidän diagnooseja ei ole lainkaan tallennettu Omakantaan.. Minulla ei löytynyt kuin vain erikoissairaanhoidon puolen diagnoosit Omakannasta..” Tarkistapa Sinä myös omat diagnoosisi Omakannasta (terveystiedot -> diagnoosit). (kuvituskuva)

Sinua hoitanut terveydenhuollon yksikkö auttaa Omakannan diagnoositietojesi täydentämisessä ja korjaamisessa

Jos huomaat Omakannan diagnoositiedoissasi virheitä tai puutteita, kannattaa ottaa yhteyttä sinua hoitaneeseen terveydenhuollon yksikköön tai apteekkiin, joka on kirjaukset tehnyt.

Terveydenhuolto vastaa potilastietojen kirjaamisesta ja korjaamisesta. Neuvoja voit pyytää myös kyseisen yksikön tietosuojavastaavalta tai potilasasiamieheltä.

Kelassa Omakannan tietoja ei voida korjata. Vain silloin, jos virheellinen kirjaus on tehty toisessa Euroopan maan apteekissa, kannattaa ottaa yhteyttä Kelaan.

Lähde


Olisikohan kuitenkin parasta, että rokotukset tehdään ripeästi vanhimmasta nuorimpaan päin ja ilman riskiluokituksia, jotta päästään asiassa eteenpäin? 🙂 Ja kaikki työikäiset saisivat rokotteen omasta työterveyshuollostaan.

Omakantaan tehtyjen diagnoosien lisääminen/päivittäminen vie ihan liian paljon aikaa ja juuri nyt tässä kohtaa meillä ei ole sitä aikaa. Tarvitaan asioiden priorisointia ja johtajuutta – mutta kuka johtaa, jos STM ja THL ovat ”tukkanuottasilla”?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu