Miten kotona asuva vamman tai sairauden omaava 16-v. nuori voi saada Kelalta 800 e/kk, mutta esim. 55 v. osatyökykyinen ei sitä saa?

 

Perustuslain 6 §:n mukainen yhdenvertaisuus ei tässä kohdin toteudu nuoren ja ikääntyneen samalla tavalla sairaan/vammaisen välillä.

Nuori saa ilman valvontaa 800 e  kuussa ja voi sen turvin opiskella tai kehittää itseään, mutta ikääntynyt samalla tavalla sairas/vammainen/osatyökykyinen joutuu olemaan työttömänä ja elämään paljon pienemmällä työmarkkinatuella. Lisäksi ikääntynyt joutuu raportoimaan tilanteestaan TE-toimistolle monta kertaa vuodessa – ja kohta hän joutuu myös tehtailemaan jopa 4 työhakemusta per jokainen kuukausi sairaudestaan tai vammastaan huolimatta.

Onko tämä sinusta yhdenvertaista ja tasa-arvoista etuuspolitiikkaa, jos nämä em. sairaat/vammaiset/osatyökykyiset esimerkkihenkilöt erottaa toisistaan vain ikä?

17.11.2021 yle.fi:

”Nuoren kuntoutusraha suututtaa, ministeriö ja Kela puolustavat 800 euron etuutta: ”Yhä useampi nuori jatkaa opiskelua ja pyrkii työmarkkinoille”

Nyt ministeriön ja Kelan edustajat vastaavat yhdeksään kysymykseen etuudesta.” Ks. vastaukset lähdelinkistä alla.

Lähde

 

 

 

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu