Nyt jyväskyläläiset tarkkana! Jyväskylän kaupunki ja LSSAVI kuulee Kankaanaukion kaavasta ja Kankaankadun siltapäätöksestä

18.12.2020 Keskisuomalainen-lehti, Kuulutukset

Jyväskylä ja LSSAVI kuulee meitä aina vain jouluisin..

On hyvin erikoista, miksi meitä jyväskyläläisiä kuullaan eri kaava-, hanke- ja päätösasioista aina Jouluna?

Ajattelevatkohan kaavoittajat, että meillä hallintoalamaisilla ei ole Jouluna muuta tekemistä kuin rustata muistutuksia ja valituksia joulunpyhät.. Vai ajattelevatko he ehkä niin, että he kaavoittajina pääsevät vähemmällä, kun meillä ei olekaan aikaa tehtailla niitä muistutuksia ja valituksia joulunpyhinä? Uskon, että jälkimmäinen vaihtoehto pitää paikkansa. Tai ehkä todenmukaisinta olisi todeta, että meidän ei edes haluta huomaavan tällaisia ”turhia” kuulutuksia kinkun paiston ja kuusen koristelun lomassa..

Nyt meitä kuullaan tässä blogitekstin kuvassa olevissa kahdessa eri kuulutusasiassa; sijainniltaan molemmat Kankaan alueella, Tourujokivarressa, lähellä Tourujoen 3,1 ha:n  luonnonsuojelualuetta. Kummassakaan hankkeessa ei ole tehty lain vaatimaa YVA-arviointia ja molemmat sijaitsevat Taulumäen pohjavesialueen välittömässä läheisyydessä, ns. suoja-alueella.

1. Kankaankadun kevyen liikenteen silta Tourujoen ylitse, joka on saanut vesilain mukaisen luvan LSSAVI:lta. Ko. Kankaankadun siltahanke on nyt lainvastaisesti päätetty irrottaa LSSAVI:n 4.1.2019 Tourujokikunnostushankkeesta (..jonka kuuleminen oli myös jouluna!)

Ks. https://ylupa.avi.fi/fi-FI/asia/1797027

2. Kankaanaukion asemakaavamuutos ja siihen liittyvä tonttijakoehdotus

Ks. http://www2.jkl.fi/kaavakartat/14_063/14_063_selostus_kv.pdf

On hyvin erikoista, että nyt kerrotaan, että tästä Kankaanaukion kaavasta tullaan päättämään kaupunginvaltuustossa, mutta tästä Kankaanaukion kaavastahan on kyseisen linkin tietojen perusteella tehty jo päätös 26.3.2018! Ko. Kankaanaukiohan on jo rakennettu!

Ja se on rakennettu vieläpä sellaiselle rantametsän alueelle, jossa oli elinvoimainen liito-orava- ja lepakkometsä, mutta sekin sai K-S Elyltä 14.12.2017 poikkeusluvan, kun kukaan ei huomannut, että ko. päätös oli kuulutettuna – ja milloinkas muutenkaan – jouluna!

Ko. poikkeuslupapäätöksestä puuttuivat kaikki YVA-arvioinnit ja eri sijaintivaihtoehtotarkastelut, joita liito-oravametsän kaataminen ja rakentaminen lain mukaan tarvitsee.

Eikö kukaan nyt puutu tähän Kankaan aukion ja Tourujokilaakson täysin laittomaan kaavoitustilanteeseen? Myös K-S:n rullaava maakuntakaava on laiton Tourujokivarressa! 

K-S Ely-keskus ja ympäristöministeriö, missä teidän silmät ovat?! 

K-S Ely-keskus piti ensin Kankaan rakennusperintölain mukaista Kankaan vanhan paperitehtaan suojeluesitystä pöytälaatikossaan 2,5 vuotta, että Kankaan vanha tehdasmiljöö siinä ajassa raiskattiin, ja nyt ympäristöministeriö näyttää odottelevan valituksen käsittelyä vielä sen aikaa, että Kankaan alueen tuho on täydellinen: jopa Kankaan Porttiin rakennettiin yleinen sauna ilman suuren yleisön tai alueen muiden yrittäjien kuulemista tai hankkeen kilpailutusta..

🙂 Hyvät jyväskyläläiset luonnon ja kulttuurin suojelijat! Nyt nämä em. kaavoitus- ja rakennushankkeet ovat kuultavana ja nyt teidän tulee toimia!

Jättäkää valituksenne ja muistutuksenne yllä olevien kuulutusten mukaisesti: Kankaankadun sillasta valitus 25.1.2021 mennessä ja Kankaanaukiosta muistutus 29.1.2021 mennessä. 

KSML, Mielipideosasto 20.6.2018 (yllä). Tourujoella Ramoninsillan kohdalla oli ihan yhtä surkea tilanne: sillan rakennushankkeesta ei kuultu avovankilakaavan yhteydessä 2017 vuonna eikä LSSAVI:n vesilain mukaisesta siltapäätöksestä kuultu 2018 myöhemminkään ketään.. Ei naapureita, ei osallisia, ei yrittäjiä, ei yhtään ketään.. Myös tämän Ramoninpuiston vehreän liito-oravien asuttaman rantametsän avohakkuun mahdollisti K-S Ely-keskuksen virkamies, aikaisemmin TV:stäkin tunnettu liito-oravien suojelija..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu