OKV: Kela ei vastaa asiakkaidensa Viestit-palvelun viesteihin eikä asiakaspalautteisiin koronakriisin vuoksi!

Kelan palautepalvelu on suljettu 31.5.2020 saakka
Kelan palautepalvelu on suljettu 31.5.2020 saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Kela keskittyy ydintoimintojen hoitamiseen ja varmistaa henkilöstön riittävyyden näissä palveluissa.
Kela.fi:
”Ajankohtaista koronatilanteesta”
https://www.kela.fi/korona#Hakemusten%20k%C3%A4sittely
Ilmoita asiaton viesti
Tärkeätä on nyt huomata, ettei palautepalvelun sulkeminen liity etuuksien hoitamiseen verkossa.
Tästä lähtien, vielä enemmän kuin tähän asti, suositellaan nimenomaan verkkoasiointia.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vastaa. Olin jättänyt sunnuntaina viestin jossa kysyin käsiteltävänä olevasta osasairaspäivärahasta, vastaus tuli tänä aamuna.
Palaute on eri asia kuin etuuksiin liittyvä viestien vaihto.
Ilmoita asiaton viesti
Jari-Pekka ja Tomi,
kiitos kommenteistanne 🙂
Minulle Kela ei ole vastannut 25.3. – 1.4.2020 välillä 7:ään Viestit-palvelun kautta jättämääni viestiin etuutta koskien.
Ja kun olisin jättänyt asiasta asiakaspalautteen, niin löysin tuon tiedon, että ”Kelan palautepalvelu on suljettu 31.5.2020 saakka. Kelan palautepalvelu on suljettu 31.5.2020 saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Kela keskittyy ydintoimintojen hoitamiseen ja varmistaa henkilöstön riittävyyden näissä palveluissa.” (ks. tekstin lähdelinkki alla)
Ei taida olla Kelalla ihan hommat hanskassa 😉
Lähde:
https://www.kela.fi/korona#Hakemusten%20k%C3%A4sittely
Ilmoita asiaton viesti
Menevätkö koronakriisin esiintuomat asiakkaat, esim. yksinyrittäjät, paremmalle sijalle kuin muut jo Kelan asiakkaana olevat ”varattomat” ja eri etuuksia saavat asiakkaat?
Miksi Kela ei hoida myös näitä yksinyrittäjien asioita, vaan ne hoitaa kunta? Miksi luodaan koronakriisin aikaan ”varattomille” (-> anteeksi tämä kärjistävä ilmaus) kaksi eri jonoa? Toiset jonottavat Kelassa ja toiset kunnassa.
Mikä ero on varattomalla yrittäjällä ja varattomalla duunarilla? Molemmilla taskut tyhjät. Toki eri etuuksia saavat eivät ole aina varattomia – tämän olen jo huomioinut (tuleville kommentoijille tiedoksi..)
Ks. alla:
Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki koronavirustilanteessa – haku avautuu mahdollisimman pian (Työ- ja elinkeinoministeriö 31.3.2020 11.41)
https://tem.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yksinyrittajille-2000-euron-toimintatuki-koronavirustilanteessa-haku-avautuu-mahdollisimman-pian
Ilmoita asiaton viesti
Oi voi. Ihan väärin
Ilmoita asiaton viesti
– – ”Huoli heikossa asemasta olevista
Regina Saari korostaa, että on ymmärrettävää, että TE-toimisto kohdistaa voimavaransa erityisesti uusiin asiakkaisiin.
Huoli kuntien ja TE-toimiston yhteisistä asiakkaista on suuri, Saari sanoo. Kun TE-toimistojen toiminta kohdentuu erityisesti uusien asiakkaiden palveluun, kunnat ovat helisemässä oman asiakasryhmänsä kanssa. Lainsäädäntö ei mahdollista, että kunnat hoitaisivat mm. asiakkaiden monialaiset-, aktivointi- ja kotouttamissuunnitelmat yksin. Ne pitää tehdä poikkeusoloissakin yhdessä TE-toimiston asiantuntijoiden kanssa. Nyt voimavaroja TE-toimistosta ei tähän työhön riitä.
Kunnan ja TE-hallinnon väliset lakisääteiset tehtävät tulee hoitaa, Saari muistuttaa
– Emme voi jättää osaa asiakasryhmistä kokonaan palvelematta.
-Tässä on se vaara, että heikommassa työmarkkina-asemassa olevat jäävät koronakriisissä ilman palveluja, Saari viittaa vaikeasti työllistettäviin ja mm. monialaista palvelua tarvitseviin asiakkaisiin. Tätä varten oman esityksensä ratkaisusta teki myös Lauri Lyly viime viikolla.” – –
https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/koronakriisi-ruuhkauttaa-te-toimistoja-kunnissa-huoli-vaikeasti-tyollistyvien-palvelujen-jatkumisesta/
Ilmoita asiaton viesti
Ks. myös Kuntalehti (27.3.2020 klo 20:17)
”Työllisyyden kuntakokeilujen alku siirtyy vuoden 2021 alkuun”
https://kuntalehti.fi/uutiset/talous/tyollisyyden-kuntakokeilujen-alku-siirtyy-vuoden-2021-alkuun/
Ilmoita asiaton viesti