Ole tarkkana – uudet kunnanvaltuutetut mitoittavat kunnan tulevan suunnan: tutkimusten mukaan tuulivoimakunta ei houkuttele uusia asukkaita

Tuulivoima-Kansalaisyhdistys ry (TV-KY) kritisoi nykyistä lainsäädäntöä, ja haluaa, että ympäristölupavelvoite koskee kaikkia teollisen kokoluokan tuulivoimaloita.

Tuulivoiman sijoittumisesta kunnan alueelle päätetään aidosti kaikissa maamme kunnanvaltuustoissa. Tuulimyllyjä ei kotinurkille pystytetä, jos ne eivät vallassa oleville kunnanvaltuutetuille kelpaa.

Siksi olisikin tärkeää, että kunnanvaltuutetuiksi pyrkivät ilmoittavat jo nyt oman kantansa tuulimyllypuistojen rakentamiseen.

YVA ja kaavoitus kulkevat käsi kädessä: selvitettäväksi tulevat ympäristövaikutukset esim. lintujen, lepakoiden, äänen, välkkeen ja maiseman osalta.

Jos suunnitteilla oleva tuulipuisto sisältää 10 tuulivoimalaa tai niiden yhteenlaskettu teho on vähintään 45 megawattia, niin alueelle on tehtävä YVA. ELY-keskus ratkaisee YVA:n tarpeen tapauskohtaisesti pienempien hankkeiden kohdalla.

Hölmöläisten hommaa: tuulivoimakunta ei houkuttele uusia asukkaita

Kuntalehden mukaan tehdyissä tutkimuksissa on ilmennyt, että tuulivoimakunta ei houkuttele uusia asukkaita – siis veronmaksajia.

Onko tuulimyllyistä kunnille saatavat veroeurot lopulta kuin hölmöläisten hommat: kannetaan säkeissä valoa sisälle tai pidennetään peittoa leikkaamalla peiton pää ja liitetään se peiton toisen päähän 😉

Lähde

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu