Oletko jäänyt tai jäämässä koronan vuoksi työttömäksi? Katso 25 vuotta täyttäneen mahdollisuus opiskella työttömyysturvalla

 

🙁 Tunnetko olevasi kiipelissä? Oletko koronan vuoksi jäänyt tai jäämässä työttömäksi? Haluaisitko kehittää itseäsi ja koronakriisin jälkeistä työllistymistäsi? Harkitsetko päätoimista opiskelua vaihtoehdoksi työttömyyden aiheuttamalle tylsistymiselle?


🙂 Huomaathan, että jos olet 25 vuotta täyttänyt ja olet ajatellut yli 6 kk kestävää päätoimista opiskelua, opintojasi voidaan tukea työttömyysetuudella, jos olet

  • ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi ja työnhakusi on voimassa ja olet vähintään 25-vuotias,
  • pyytänyt TE-toimiston arvion, jonka mukaan olet koulutuksen tarpeessa ja suunnittelemasi opinnot, parantavat olennaisesti työllistymismahdollisuuksiasi ja
  • sopinut omassa työllistymissuunnitelmassasi tulevasta opiskelustasi työttömyysetuudella ennen opintojesi aloittamista

Kannattaa huomata, että tuki on harkinnanvarainen ja se tehdään aina tapauskohtaisesti. Pyydä myös muutoksenhakuohjeet, jos päätös on kielteinen (perustuslaki 6 § ja 21 §).

Huomaathan, jos sinut on jo valittu omaehtoiseen edellä olevat ehdot täyttävään koulutukseen, niin sinun tulee hakea todella ripeästi tätä työttömyysturvalla opiskelumahdollisuutta omasta TE-toimistostasi ja omalta vastuuvirkailijaltasi, jos sinulla sellainen on.

Etene seuraavasti. Alla suora lainaus Mol.fi -sivuilta löytyvästä ”24/7 -apurista”:

  1. ilmoittaudu työnhakijaksi, jos et ole sitä vielä tehnyt
  2. pyydä oppilaitosta täyttämään TEM621 –lomake (Koulutuspalvelun tuottajan selvitys TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista)
  3. täytä itse TEM623 –lomake (Perustelut koulutustarpeelle)
  4. toimita lomakkeet mahdollisimman pian TE-toimistoon esimerkiksi sähköpostitse TE-toimiston kirjaamoon. Löydät yhteystiedot http://toimistot.te-palvelut.fi/ -sivuston kautta.

🙂 Ratkaisu työttömyysturvalla opiskelusta pitää olla tehtynä työllistymissuunnitelmassasi ennen sovittujen opintojen alkamista, jotta saisit opintojesi ajalta työttömyyspäivärahaa tai työmarkkinatukea.

🙂 Älä anna koronan lamata! Koronakriisin aikana on hyvä aloittaa pitkäjänteinen itsensä kehittäminen ja opiskelu!

Lähde em. tietoihin ja 24/7 -apuriin

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu