Oletko tuleva keskisuomalainen kunnanvaltuutettu? ”Väärä paikka tuulivoimalle” -adressissa n. 2600 allekirjoitusta!

 

Projektiyhtiö Salola Wind Park Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Jyväskylän kaupungin kaakkoisosaan Korpilahdelle, Joutsan ja Luhangan kuntarajan tuntumaan. Hankkeen esittelyvideo (kuvituskuva yllä).

Niin kauan kuin K-S:n maakuntakaava ”rullaa”, Natura-arviointeja ja niiden päivityksiä tai hiljaisten alueiden määrityksiä ei ole Keski-Suomen maakuntakaavaan hyväksytty, eivät alueelle suunnitellut tuulimyllytkään voi(ne) saada ympäristölupia tai alueen yleiskaavat saada lainvoimaa.

Miten on? Ottakaapa kantaa! 🙂

K-S:n maakuntaliiton 1.12.2017 hyväksymällä – nyt rullaavalla – maakuntakaavalla ei ole laissa vaadittua ohjausvoimaa tuulimyllypuistojen perustamiseen.

K-S:n vasta valittu maakuntajohtaja, Pekka Hokkanen, nyt olisi näytön paikka luoda maakuntaamme kestävä, uuden EU-taksonomian mukainen, tuulienergiastrategia – ”ei merkittävää haittaa” periaattein (Do no significant harm).

Lähde

Tilannekatsaus Salola Wind Park 3.6.2021 / Adressissa liki 2600 allekirjoitusta!

Väärä paikka tuulivoimalle -adressin allekirjoittaneille Katri Ruthin katsaus asiasta.

PS. Samat periaatteethan koskevat nyt myös Petäjäveden vanhan kirkon maisemiin suunnitteilla olevaa tuulimyllypuistoa:

Pitkälänvuoren Tuulivoimapuiston osayleiskaavaan liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä ympäristövaikutusten arviointiohjelma on asetettu nähtäville ja niihin liittyvä yleisötilaisuus pidetään tänään torstaina 25.3. etäyhteydellä, linkki löytyy täältä. Kaavaluonnos on tarkoitus saada nähtäville ensi syksynä ja kaavaehdotus ensi vuoden alussa.

Lähde

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu