Onko hyvää hallintotapaa, että Jyväskylän elinkeinojohtaja pohtii muutoksenhakuoikeuttaan käyttävän asukkaan ”pään sisältöä”?

 

Arvausleikkinä: Onko kuvassa muutoksenhakijan pää vai kukkakaali..? 😉

Ahkeran US-blogistin, Juhani Vehmaskankaan, aiheellisen noston perusteella

kysynkin vielä omalla blogillani, mitä mieltä olette siitä, että Jyväskylän entisen apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielman kantelu elinkeinojohtaja Anne Sandelinia vastaan meni nurin 23.7.2021 päätöksellä:

Apulaisoikeusasiamiehen sijainen, Mikko Sarja, on määritellyt, että Sandelinin lausumat Keskisuomalaisessa 19.5.2020 mahtuvat virkamiehen sananvapauteen.

Vielma kanteli Jyväskylän elinkeinojohtajan Sandelinin loukkaavista väitteistä paikkansa pitämättöminä ja virkamiehelle sopimattomina. Vielma myös katsoi, että elinkeinojohtaja syyllistää häntä lain mukaisten oikeuksien käyttämisestä.

KSML:n julkaisemassa Sandelinin haastattelussa on ohessa ilmaisuja kuten

– ”yksi mies nostaa itsensä demokraattisen päätöksenteon yläpuolelle mielipidepohjalta”,– ”On todella hankala ymmärtää sitä pelkotilaa, joka vallitsee Vielman pään sisällä”

Keskisuomalaisen uutisoinnin mukaan Mikko Sarjan ratkaisun ”peruslähtökohtana on sananvapaus, joka kuuluu myös virkamiehille. Sisällöllisesti sananvapaus kattaa muun muassa poliittisen ja yhteiskunnallisen viestinnän, taiteellisen ilmaisun ja kaupallisen tiedottamisen. Lähtökohtaisesti virkamies on oikeutettu osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja esittämään kriittisiä mielipiteitä haastatteluissa.”

Keskisuomalaisen uutisen mukaan Mikko Sarjan mukaan arviointia vaikeutti se, että ”aineistosta ei käy selvästi ilmi, mitkä Keskisuomalaisen uutisessa olevat lausumat ovat suoria lainauksia elinkeinojohtajan haastattelusta ja mitkä ovat lehden toimituksen muokkaamia.” (Alla olevat linkit valitettavasti maksumuurin takana).

https://www.ksml.fi/paikalliset/4251114

https://yle.fi/uutiset/3-11411981

Siis vastuuta ei ole kaupungin elinkeinojohtaja Sandelinilla eikä Keskisuomalainen -lehdellä yhden oman kaupunkilaisensa ”mustamaalaamisesta” ja pään sisällön pohtimisesta..

Oi aikoja, voi tapoja! 🙁

 

Tässä alla em. EOAK/4950/2020 (23.7.2021)

Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamiehen sijainen Mikko Sarja
Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Päivi Pihlajisto

”ELINKEINOJOHTAJAN MENETTELY”

https://www.oikeusasiamies.fi/r/fi/ratkaisut/-/eoar/4950/2021

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu