Päivän puheenaihe: taksonomia. Tiesitkö, että Suomessa on arviolta enää 2,9 % luonnontilaista metsää? Nyt on korkea aika toimia!

”Mihin lokeroon tai arvojärjestykseen minä mahdan kuulua tässä taksonomialuokituksessa?..” Synonyymisanakirjan mukaan taksonomia on luokitus, luokittelu, lokerointi, lajittelu, systematiikka, kladistiikka, arvojärjestys.

EK:n Brysselin toi­misto vastaa, mikä on EU-taksonomia

Taksonomia on uudistus, jonka avulla valjastetaan yritysten liiketoiminnan rahoitus vauhdittamaan päästövähennystavoitteiden toimeenpanoa.

EU-taksonomialla ollaan luomassa mekanismi, jolla rahan saatavuus tai rahan hinta sidotaan siihen, miten ilmastomyönteisestä investointikohteesta on kyse.

Lähde

”Oletteko Suomen metsäluonnon puolella, pääministeri Marin ja SDP?”

EU-meppi Ville Niinistö kertoo omassa blogissaan, että – – ”Nyt Suomen hallitus on lobannut pääministerinsä johdolla sen puolesta, että käytännössä KAIKKI metsätalouden ja -teollisuuden tulevat hankkeet olisivat AUTOMAATTISESTI Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia ja luonnolle hyväksi, ilman erillisiä kriteerejä tai velvoitteita valvoa vaikutusta luonnolle. Tämä on tieteellisen tiedon vastaista propagandaa ja sitä on ihmetelty, syystä, europarlamentissa.” – –

Lähde

Ks. myös edellinen blogini ”KSML uutisoi 28.5. näyttävästi, että ”Tourujoen luontopolku on suljettu tulvien ja korjaustöiden ajaksi” ja sekä sieltä löytyvät linkit.

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu