Rehn on oikeassa: Ilman ns. Pikakäsittelylakia meillä ei ole pikaisesti voimaansaatettavia kriisiajan asetuksiakaan

 

Suomi suunnannäyttäjäksi ns. Pikakäsittelylain voimaan saattamisessa?

Pikakäsittelylakia pikaisesti laatimaan!

Näinä epävarmoina maailman aikoina, jossa tilanteet äkisti muuttuvat ja laineet lyövät tänne Suomeenkin, meillä tulee olla lain suoja sille, että voimme säätää vaikka 2 päivässä ”nukutaan yön yli” -lain, joka turvaa meitä näinä turvattomina aikoina.

Ei meillä ole kenellekään voimavaroja ja mahdollisuutta lähteä enää myrskyn päälle vyöryessä tekemään laeille mitään vaikutusarviointeja ja laajaa debatointia asiasta.

Pikakäsittelylain mukaiset ”yön yli” -neuvottelut tulee olla minimivaatimus saattaa tietty laki voimaan ja sen tulee tapahtua vahvalla parlamentaarisella enemmistöperiaatteella ja 4/5 äänillä ja vain määrätyissä kriisitilanteissa.

Rehn olisi mielestäni hyvä presidenttiehdokas – miksei presidenttikin – ajamaan tätä Pikakäsittelylakia, jota hän esittikin omassa TV 1:n vaalitentissään.

– – 20.1.2 Asetuksen voimaantuloajankohdasta säätäminen

Suomen säädöskokoelmasta annetun lain (188/2000) 7 §:n 2 momentin mukaan myös muusta säädöksestä kuin laista tulee käydä ilmi, milloin se tulee voimaan. Jollei säädöstä ole julkaistu viimeistään siinä mainittuna voimaantuloajankohtana, se tulee voimaan julkaisemispäivänä.

Asetus ei voi tulla voimaan ennen kuin sen antamiseen valtuuttava lain säännös tulee voimaan.” – – (tekstin tummennus oma)

Lähde

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu