Rekisteröityjen asukasyhdistysten valitusoikeutta ollaan laajentamassa; miksi heitä ei kuulla kaavoitus- ja rakentamislain uudistukseen?

”Valvooko oman asuinalueeni asukasyhdistys myös minun terveyteeni, turvallisuuteeni ja viihtyvyyteeni liittyviä asioita kaavoitus- ja rakentamislain uudistuksessa?.. Myös luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön suojelemiseksi? Olisihan se hyvä tulla asukkaana kuulluksi oman asuinalueensa asioista, ettei tarvitsisi sitten niin paljon riidellä oikeudessa näistä asioista. Olisihan se jo kansataloudellisestikin iso etu, että hallinto-oikeuksien työmäärää vähän helpotettaisiin. Olen kuullut, että maahanmuuttajien valitusasiat sieppaavat yli puolet hallinto-oikeuksien kapasiteetista, tiedä häntä..” (Kuva: clip art)

Lausuntopalvelu.fi -palvelussa pyydetään kaikilta lausuntoja 7.12.2021 mennessä:

Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi (VN/279/2018)

Olen 10.10.2021 sähköpostitse esittänyt toiveen em. lausuntopyynnön valmistelijana ja rakennukset ja rakentaminen -yksikön päällikkönä toimivalta Kirsi Martinkaupilta. Olen toistanut pyynnön oman 11.10.2021 lausuntoni yhteydessä:

– – ”Voisitteko te ystävällisesti poikkeuksellisesti tällä kertaa kuulla ”Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi (VN/279/2018)” -asiassa myös kaikkia Suomessa toimivia rekisteröityjä asukasyhdistyksiä?

Asukasyhdistyksillä on paljon aivan ruohonjuuritason tietoja ja näkemyksiä heidän asuinalueidensa edunvalvontaankin liittyen.

MRL-uudistuksessa tulisi kuulla myös asukasyhdistyksiä, jos halutaan MRL-laki, joka sovittaa paremmin eri sidosryhmien toiveet eri hankkeista, kaavoituksesta ja rakentamisesta.

Asukasyhdistysten lausunnot perustuvat oman asuinalueen asukkaiden mielipiteisiin ja alueen omaan identiteettiin, jotka tulisi paremmin huomioida MRL:n uudistuksessa.” – –

Lähde

Kaikki reippaat asukasyhdistykset, yrittäjät ja aktiiviset kansalaiset – nyt mukaan uudistamaan maankäyttö- ja rakennuslakia Lausuntopalvelu.fin kautta ! 🙂
Nyt on oikea hetki vaikuttaa omaa asuinaluettaan koskevaan päätöksentekoon! 🙂

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu