S- ja K-ruokakauppaketjut (Lidl?) tulisi valmiuslailla velvoittaa toimittamaan vakiohintaisia ”koronakauppakasseja”..

Ei hätää, koronakassi tulee kohta ja minulla on rahat valmiina odottamassa 🙂

 

.. siten, että ne on suunniteltu 2- ja 4-hengen (6-hengen) talouksille. Myös opiskelija- ja eläkeläiskortin omaaville tulisi suunnitella oma, hieman edullisempi ”koronakassi”. Myös koronaepidemian aikana työttömien koronakassin sisältöä voisi tarkastella hieman ”inhimillisempien silmälasien” läpi 😉

Erityisesti vanhusten ja vammaisten, ja niiden joilla ei ole nettimahdollisuutta, tulisi voida tilata koronakassipalvelu puhelimitse.

Nämä koronakassit tulisi voida maksaa netissä ennen kuin tilaus tuodaan asiakkaalle; tai sitten niiden tulisi olla tasarahalla helposti maksettavissa kun tilausta tuodaan. Asiakkaan tulisi maksaa koronakassi tasarahalla, esim. 20,  40, 80 tai 120 euron kasseja, jotka sisältäisivät myös kaikki pakkaus-, kuljetus- ja tilauskustannukset.

Koronakassirinkiin mukaan lähteneillä kauppaketjuilla jaettavat koronakassit tulisi olla vakiosisältöisiä ja -hintaisia ja koronakaseilla kauppaketjut eivät voisi kilpailla keskenään.

Omilla extra- ja lisäpalveluillaan kauppaketjut voivat sitten erottautua ja kilpailla tässä samassa yhteydessä (esim. 2- ja 4-hengen perheille tarkoitetut vakiokokoiset kuumat keittoruoat ruokatermosastioissa; runsaat vakiokokoiset ruokaisat salaattiannokset 2- ja 4-hengen talouksille ja samoin vakiokokoiset uunissa lämmitettävät pataruoat (esim. makarooni- ja kaalilaatikko, lasagne, karjalanpaisti jne.)

Voisikohan Marinin hallitus käsitellä tämän asian pikaisesti ja antaa valmiuslain mukaisen velvoittavan määräyksen – ainakin isoimmille kauppaliikkeille – tällaisen ”koronakassinpalvelun” mahdollistamiseksi?

Valtion tulee tukea meitä kaikkia koronaepidemian aikana, esim. vakiosisältöisillä koronakasseilla

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu