Saarikko haluaa ympäristö- ja liikenneasiat ministeriöistä ”itsenäisiin” maakuntiin – mitä siitä seuraisi?

Jyväskylässä Tourujoen, Seminaarinmäen (Lounaispuiston), Kirkkopuiston ja Kankaan vanhan paperitehtaan rakennusperintö ja kulttuurihistoria on jo tärvelty. Jyväskylä, mikä on seuraava uhrisi?..

Ympäristön-, kulttuurin- ja luonnonsuojeluasioita ei pidä tuoda maakuntatason päätettäväksi

PL 6 §:n mukainen hallinnossa asioivien tasapuolinen kohtelu koko maan tasoisesti kun ei toteudu edes tässä nykyisessä hallinto-oikeusjärjestelmässäkään.

Lisäksi kuntien kaavoitusmonopoli, jota maakuntamuseot kritiikittä tukevat – Museoviraston uinuessa ruususen untaan – on myrkkyä kaikelle luonnon ja kulttuurin suojelulle.

Terveiset vaan täältä Jyväskylästä, jossa edes Maanmittauslaitos kiinteistörekisterin luotettavuuden takaajana ei voi valvoa kunnan alueella tapahtuvia tontinmuodostuksia ja toimivallan ylityksiä (vrt. KHO:2021:117 ja KKO:2021:67). 

Valtakunnallisesti merkittävälle Kirkkopuiston ”kirkkomaalle” nousi suojellun kioskin toimenpideluvilla täysin maisemaan sopimaton saunaravintola.

Kirkkopuiston viereisen ns. Suomen Pankin talon ikkunakarmeista kuitenkin käydään kiivasta sotaa KHO:ssa.. Suuruusluokat ja proriteetit heittävät pahasti Jyväskylän luonnon- ja kulttuurinsuojelussa..

Tällaista menoa olisi siis luvassa laajemminkin, jos ympäristö- ja liikenneasiat luovutetaan maakunnille.

Huom! K-S:n maakuntakaavakin ”rullaa” parhaillaan ilman lainvaatimaa ohjausvoimaa..

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu