Tärkeää tietoa kaikille! Paloturvallisuusmääräyksiin ja esim. tulisijojen asennuksiin on tullut muutoksia v. 2021

Kun huolehdimme mahdollisen sähkökatkon ja kriisiajan huoltovarmuudesta lisäämällä tulisijoja asuntoihimme, muistetaan huolehtia asianmukaisesta paloturvallisuudesta ja tarvittavista luvista.

Jari Valtonen on valmistellut kuluttajille ja jakelijoille kohdennettua Tulisijan valinta- ja käyttöopasta yhteistyössä RIL ry:n kanssa

Valtonen huomauttaa (jo vuonna 2018 alla olevassa lähdelinkissä), että on väärä käsitys, että säädökset koskisivat vain tehdasvalmisteisia tulisijoja ja piippuja.

Valtonen kertoo, että ympäristöministeriön asetus ”koskee myös paikalla rakennettuja (muurattuja tai teräksestä paikalla tehtyjä) savupiippuja” ja että ”muurattuja tulisijoja taas koskee RakMK E8 – ohje. Tehdasvalmisteisia tulisijoja koskevaa asetusta ei Suomessa tällä hetkellä ole, vaan suojaetäisyydet, pintalämpötilat tulevat pakolliseen CE-merkintään liittyen.. T600 lämpötilaluokka ei nyt varsinaisesti takaa vielä mitään, vaan erityisesti valmistajan ohjeistuksen mukainen ASENNUS esim. läpivientien kohdalla on hyvin keskeisessä roolissa paloturvallisuudessa.

Valtonen kehottaa katsomaan näistä paloturvallisuusasioista tarkemmin www.rakennusteollisuus.fi

Lähde

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu