Tukeeko valtio tasapuolisesti koko maan asuntorakentamista maksaessaan 1/3 kaikista vuokrista? Mitä Sinä ajattelet?

 

Pitäisi tutkia perusteellisemmin, mille alueille ja millaisille perheille suurin osa asumistuista menee? Mitä mainittu 28 % pitää sisällään?

Tässä yllä kuvankaappaus Tilastokeskuksen sivuilta (4.10.2020), esimerkkikaupungit Helsinki ja Jyväskylä (vuosina 2005 ja 2018) 1-hengen ja 3-hengen asukaskunnissa. Huomaathan èsim. 1-hengen asukaskuntien määrän voimakkaan nousun Jyväskylässä ja 3-hengen vuokra-asuntokuntien laskun?

Onko oikein, että esim. Jyväskylän arvokkaan vanhan kulttuurikeskustan valtaavat asuntosijoittajat ja opiskelijat kun kaupungin kaavoittajat kaavoituskiimassaan kaavoittavat keskustan grynderien iloksi 16-kerroksisilla pilvenpiirtäjillä tuplaten keskustan asukasmäärän lähivuosina. Samalla kaupungin vehreät puistot ja lähimetsät surutta kaadetaan 🙁

Onko tälläinen viisasta kaupunkipolitiikkaa tai kauaskatseista valtion tukipolitiikkaa? Kuka Jyväskylässä kustantaa esim. sote- ym. peruspalvelut, jos kaupungissa ovat opiskelijat näin suuresti yliedustettuna? He ovat yliedustettuna myös päätöksenteossa: muualta tulleet opiskelijat määräävät jo nyt, ja jatkossa vielä vahvemmin, kantakaupungissa asuvien – usein ikäihmisten – asuinolosuhteista.

 

Valtio maksaa 28 % Suomessa maksettavista vuokrista

Vuosittain maksettava asumistuen määrä on lähes tuplaantunut vuosien 2008–2018 välillä, vaikka samaan aikaan Tilastokeskuksen lukujen perusteella vuokralla asuvien määrä on kasvanut ainoastaan 18 prosentilla.

Lähde

”Kärjistäen voisi sanoa, että tulta yritetään sammuttaa bensalla. Maksamme paljon tukea ja ihmettelemme, että eikö se riitä. Itse asiassa juuri suuri tukisumma aiheuttaa tämän tilanteen”, [Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola] sanoo.

Lähde

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu