Työnantajista 2/3 esittäisi omaishoidon korvaamista Kela-korvausjärjestelmästä samoin kuin muutkin sairauspoissaolot korvataan

Kela-korvausjärjestelmää ei saa heikentää eikä poistaa

Nyt kun kuumeisesti sote-aluevaaliteemojen yhteydessä mietitään, miten Suomessa riittää hoitajia niin koti- kuin laitoshoitoonkin, niin samalla tulisi edistää työssäkäyvien omaishoitajien raskasta kuormaa Kela-korvausjärjestelmän kautta.

Vain joka 10. yritys on määritellyt periaatteet omaishoidon vaatimiin poissaoloihin, osa työnantajista on valmis palkallisiin vapaisiin ja lähes 2/3 haluaa poissaolot Kela-korvattaviksi.

Lähde

Ks. Omaishoitajaliiton Taloustutkimuksella teettämä kysely

Myös ns. perhehoitomallia vanhusten, vammaisten ja ns. ”ongelmanuorten” kohdalla tulisi aktiivisesti edistää kaikilla tulevilla hyvinvointialueilla, alueiden omien valtuutettujen toimesta ja puoluekantaan katsomatta.  

Nyt tarvitaan pikaisesti parlamentaarinen työryhmä edistämään omaishoitajien ja perhehoitajien aseman (ja koulutuksen) parantamista, jotta pystymme kaikki väestöryhmät hoitamaan turvallisesti uudessa 21 hyvinvointialueen sote-mallissa Suomen nopeasti ikääntyessä.

Asialla on kiire! Ottakaapa kaikki sote-valtuutetuiksi pyrkivät nämä asiat nyt yhteiselle agendalle! 🙂

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu