Uskotko Tuulivoimayhdistyksen Taloustutkimukselta ja FCG:ltä tilaamaa tutkimusta – tuulimyllyillä ei vaikutusta asuntojen hintoihin?

 

(kuvituskuva)

Keskisuomalaisia kiinnostaa erityisesti Pitkälänvuoren tuulivoimahanke Petäjävedellä. Sijainti Petäjäveden vanhan kirkon liepeillä, joka on arvokas UNESCON maailmanperintökohde ja Keski-Suomen matkailuvaltti.

Pitkälänvuoren tuulimyllypuiston arviointiselostus ja kuulutus ovat nähtävillä 7.3. – 6.5.2022 Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen verkkosivulla osoitteessa www.ely-keskus.fi/kuulutukset (aluevalinta Keski-Suomi) sekä hankkeen verkkosivulla www.ymparisto.fi/pitkalanvuorentuulivoimahankeYVA.

Arviointiselostuksesta on myös paperinen versio tutustumista varten seuraavissa toimipaikoissa (aukiolojen mukaisesti):

Keski-Suomen ELY-keskuksen asiakaspalvelupiste, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä.
Petäjäveden kunnantalo, Suutarintie 4, Petäjävesi
Petäjäveden kirjasto, Miilutie 4, Petäjävesi
Keuruun kaupungintalo, Multiantie 5, Keuruu

Yleisötilaisuus hankkeesta ja kaavoituksesta pidetään keskiviikkona 13.4.2022 klo 17.30-19.30 Auditorio Miilussa, Miilutie 4, Petäjävesi. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.  Etätilaisuuteen voi liittyä alla olevan linkin kautta:

Liity tilaisuuteen tästäAvautuu uuteen ikkunaan.

Mielipiteet ja lausunnot arviointiselostuksesta (kaavoituksesta?) tulee jättää viimeistään 6.5.2022 ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen kirjaamo.keski-suomi@ely-keskus.fi.

Kirjallisesti mielipiteet ja lausunnot voi jättää Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kirjaamoon osoitteella:

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 250, 40101 Jyväskylä.

Yhteysviranomaisen perusteltu päätelmä on nähtävillä 2 kuukauden kuluttua lausunnon antamiseen ja mielipiteiden esittämiseen varatun määräajan päättymisestä ympäristöhallinnon verkkosivulla www.ymparisto.fi/pitkalanvuorentuulivoimahankeYVA.

Perusteltu päätelmä annetaan tiedoksi julkisella kuulutuksella verkkosivulla www.ely-keskus.fi/kuulutukset (aluevalinta Keski-Suomi).

Lähde: ymparisto.fi

Pukki kaalimaan vartijana?

Ensimmäinen Suomessa tehty tutkimus osoittaa, että tuulivoimaloilla ei ole ollut vaikutusta asuinkiinteistöjen hintoihin. Suomen Tuulivoimayhdistyksen tilaamaan ja Finnish Consulting Groupin (FCG) sekä Taloustutkimuksen tekemään tutkimukseen valittiin eri puolilta Suomea kuntia, joihin on rakennettu tuulivoimaa vuosien 2012 ja 2021 välisenä aikana.

Lähde: epressi.com

Vaikuta nyt koko K-S:n maakunnan tasolla!

Ottakaapa nyt samalla kantaa Keski-Suomen maakuntakaava 2040 -luonnokseen täällä. Nyt voidaan vaikuttaa siihen, mihin tuulimyllypuistoja, merkittäviä tehdashankkeita ym. sijoitellaan Keski-Suomessa. Ks. myös linkki.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu