Vaarallinen kehitys: Milloin ja minkä hallituksen päätöksin Suomesta on tullut tällainen ”ympäristöänkyrä”?

Suomi ei ole yli 10 vuoden aikana implementoinut YVA-lakeja oikein omaan lainsäädäntöönsä EU:lta saamiensa Pilot-huomautusten vaatimusten mukaisena – ja mitä tekee Suomi?

Suomi samaan aikaan suunnittelee YVA-/SEA-direktiivien harmaalle alueelle lisää YVA-/SEA-direktiivin ilmeisiä rikkomuksia sallimalla uusiutuvan energian tuotantolaitosten hankkeita ilman YVA-arviointeja ..

Milloin ja minkä hallituksen päätöksin Suomesta on tullut tällainen ”ympäristöänkyrä”?

Kommenttini Eerojuhanin blogissa:

”Eerojuhani,

Ks. alla linkistä ym.fissä noin tunti sitten julkaistu artikkeli, jossa kerrotaan, että ”Ympäristöministeriö on käynnistänyt hankkeen, joka valmistelee muutoksia uusiutuvan energian tuotantolaitosten lupamenettelyistä ja eräistä muista hallinnollisista menettelyistä annettuun lakiin. Lain tavoitteena on jouduttaa uusiutuvan energian tuotantolaitosten lupamenettelyitä ja eräitä muita hallinnollisia menettelyitä sekä parantaa muun muassa menettelyihin liittyvää neuvontaa.” – –

– – ”Uusiutuvan energian nopean kehittämisen alueilla toteutettavilla uusiutuvan energian hankkeilla on lyhyemmät lupamenettelyn määräajat kuin hankkeilla muilla alueilla. Lisäksi nopean kehittämisen alueilla toteutettavat hankkeet vapautetaan tietyin edellytyksin ympäristövaikutusten arviointimenettelyn suorittamisesta. Suomen alueet on tarkoitus määrittää ja perustaa erillisessä hankkeessa, ja tässä hankkeessa valmistellaan alueilla sovellettavat menettelysäännökset.” – –

Lähde

Jaetaanko me Suomi erilaisiin ja erillisiin asunto- ja teollisuusreservaatteihin?

Toisissa reservaateissa asutaan, toisiin reservaatteihin keskitetään energiatuotannon laitoksia..

Näillä em. nopean kehittämisen energiatuotannon teollisuusalueilla toteutettavat hankkeet vapautetaan tietyin edellytyksin ympäristövaikutusten arviointimenettelyn suorittamisesta.

Koko Suomen maan puolustuksen ja turvallisuuden kannalta tämä on todella vaarallinen, luontoa raiskaava ja jo lähtökodiltaan erittäin arvelluttava kehityskulku, joka on nyt alkamassa!

Asialle tulee saada välitön stoppi!

Lähde: Eerojuhanin 12.6.2024 US Puheenvuoro -blogi

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu