Vastaukseni Antero Ollilalle: ”Meillä on mammuttiluokan ongelma, jolta on pitkän aikaa suljettu silmät” (Razmyar)

 

Vanhanaikaisten opetusmenetelmien kunnianpalautus!

Alla suora lainaus vastauksestani Antero Ollilalle: ”Meillä on mammuttiluokan ongelma, jolta on pitkän aikaa suljettu silmät” (Razmyar)

”Antero, näin teen ja teen sen v. 2011 – 2012 aikaisiin tradenomitutkintoni aikaisiin opinnäytetyöhöni liittyviin tutkimuksiini ja SPSS:llä tekemiini analyyseihin perustuen osin samassa asiassa, jossa kerrot, että ”Razmyar kokee turhautumista oman kasvatusalansa ongelmista: ”Meillä on mammuttiluokan ongelma, jolta on pitkän aikaa suljettu silmät”.

Oman em. opinnäytetyöni aikana selvitin, että esim. amk-sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajatutkinnoissa sovellettiin jo 2011 – 2012 silloisessa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa (nyk. Centria ammattikorkeakoulu) ns. ilmiöoppimista, jota nuoret amk-terveyden- ja sairaanhoitajaopiskelijat suorastaan inhosivat ja vaativat poistettaviksi heidän tutkinto-opinnoistaan.

Ks. ”TULEVAISUUDEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA ITE-JOHTAJUUS ROHKAISEE NOPEUTTAMAAN OPINTOJA : Ikäjohtajuus suurennuslasissa -kyselytutkimus 2011

Tutkimuksestani selvisi se, että ilmiöoppimisessa ei riittävällä tavalla ohjata ja määritellä sitä, mitä ko. ilmiöoppimisen jaksossa tulisi opiskelijan ko. opintojaksossa oppia.

Ja se aiheuttaa ylivoimaisen pahaa oloa em. amk-opiskelijoissa – suorastaan raivoa – kun ei tiedä, miten esim. opintojaksoa koskevaan kokeeseen pitäisi valmistautua tai mitkä taidot priorisoidaan ko. opintojaksosta myöhempään opiskeluun hallittavina taitoina ja tietoina.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että pakollinen ilmiöoppiminen välittömästi pois kouluista – kaikilta aseteilta (!)

Tänään aamu-uutisissa rummutettiin sitä, että opiskelijat eivät valmistu tutkinnoistaan riittävästi ja luulenpa vahvasti, että osasyynä voi olla tämä ilmiöppimisen (PBL) ”inhoaminen”. Tässä olisi jatkotutkimuksen paikka..

Ks. What is PBL? Project Based Learning (PBL) is a teaching method in which students learn by actively engaging in real-world and personally meaningful projects.

Samalla aikaa kun lähdetään radikaalisti vähentämään koululaisten ja opiskelijoiden opintosuunnitelmista ilmiöoppimista, kännyköiden käyttö oppitunneilla kaikilla asteilla tulee säätää ihan minimiin.

Kyllä kännyköiden käyttöön oppitunneilla voidaan ilman erillistä lakiakin päästä opettajien ja perheiden pontevalla vaikuttamistyöllä ja vaikka alla olevan kansalaisaloitteen kautta ja sen yhtenä osana.

Ks. ”Lasten ja nuorten syrjäytymiseen johtaviin ongelmiin puuttuminen alakouluissa”

Pistetään toimeksi ja kääritään ne kuuluisat hihat! 😉

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu