”vesivoimalla keskeinen rooli tulvien hallinnassa”. Mitä tekee Jyväskylä? Aloittaa Tourujokikunnostuksen ilman YVA-/SOVA-menettelyä!

 

(Kuvituskuva. Mustionjoki. Lähde: clip art)

Vesivoimalaitokset auttavat tasapainottamaan sähköjärjestelmää vaihtelevan uusiutuvan energiantuotannon lisänä.

  • Vesivoimalla on merkittävä rooli Suomen sähköjärjestelmän säädössä ja tasapainotuksessa vaihtelevan uusiutuvan sähköntuotannon, kuten tuuli- ja aurinkosähkön lisääntyessä. Savon Voimalla on omaa sähköntuotantoa yhteensä 11 vesivoimalaitoksella ja kolmella sähköä ja lämpöä tuottavalla yhteistuotantolaitoksella. Nämä kaikki tarjoavat säädettävää sähköntuotantoa markkinalle. Ne auttavat tasapainottamaan sähköjärjestelmää vaihtelevan uusiutuvan energiantuotannon lisänä. Savon Voiman vesivoimalaitoksilla tuotetun sähkön määrä vastaa noin 50 000 kerrostaloasunnon sähköntarvetta.

Lähde

Jyväskylä on parhaillaan aloittamassa 6 – 8 – 9.. -miljoonan Tourujokikunnostusta

Onko Jyväskylän kaupunginhallituksella ollut – ja onko myös tälläkin hetkellä – tarvittava toimivalta käynnistää Tourujokikunnostushankkeen kilpailutus- ja hankintaprosessit ilman YVA- ja SOVA-menettelyiden mukaisia ympäristö- ja muiden merkittävien vaikutusten arviointeja (mm. kulttuuriset, liikenteelliset, taloudelliset vaikutukset)?

Onko Jyväskylän kaupunginhallituksella ollut toimivalta tehdä se myös ilman vesiluvanvaraisen jokikunnotushankkeen intressivertailuja – ja tehdä se jopa yli 10 vuotta vanhoilla luontoselvityksillä ja K-S Ely-keskuksen jo Rise-avovankilakampukselle ja Kankaan uuden asuinalueen rakentamisen mahdollistamilla ”miedonnetuilla” tulvariskirajoilla?

Mitä Tourujokikunnostukseen vastaa 16.4. aloittava 32-henkinen asukaspaneeli?

– – Jyväskylän kaupunki kokeilee ensimmäistä kertaa laajan asukaspaneelin toteutusta asukkaiden osallisuuden muotona. Talouden tasapainotustyön arviointiin keskittyvä 32-henkinen paneeli aloittaa työskentelynsä 16.4. Paneelin arvio eli julkilausuma säästöjen vaikutuksista asukkaiden arkeen julkaistaan toukokuun aikana. – –

Lähde

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu