Vestigia terrent – jäljet peloittavat: Käykö Jyväskylässä Kehä Sinisten -reitille kuten Kehä Vihreällekin?

Jyväskylä tärvelee surutta kaikki harvinaiset ja uhanalaiset Natura-, maisema- ja luonnosuojelualueet. Meidän ympäristön-, luonnon- ja maisemansuojelua koskeva lainsäädäntömme on täysin hampaaton – kunnat (lue kuntien kaavoitus) saavat täysin mielivaltaisesti melskata näillä asioilla 🙁 Tuleeko Tourujoen kunnostus tuhoamaan Tourujoen harvinaisen ja uhanalaisen luontotyypin, meanderoivan joen, sekä sillä sijaitsevan 3,1 ha luonnonsuojelualueen.

Jyväskylän kaupungille on myönnetty Tuomiojärven ja Palokkajärven Kehä Siniset -hankkeille yhteensä 85 386,20 euroa

Kuinka Jyväskylän kaupunki aikoo em. summan käyttää? Miten Tuomiojärvellä sijaitsevat Rautpohjanlahden ja Eerolanlahden Natura-alueille (rannat ja lintuvesikosteikot) tulevat Kehä Sinisten hankesuunnitelmat on arvioitu, ja missä ne julkaistaan suuren yleisön nähtäväksi ja kuultavaksi?

Eerolan- ja Rautpohjanlahden Natura-alueita koskevat tiukat Natura-säädökset. Nämä em. uhanalaiset ja harvinaiset lintukosteikot ovat vesistöyhteydessä Tourujoen kautta Jyväsjärveen ja Päijänteeseen. Tähän samaan suunnitelmakokonaisuuteen kytkeytyvät myös LSSAVI:n 4.1.2019 avaaman Tourujokikunnostustuksen vesilain mukainen päätös, jonta valitusaika on parhaillaan menossa päättyen 26.4.2021.

Käykö Kehä Sinisten -reitille kuten Kehä Vihreän -reitille? Joku saa yht’äkkisenä päähänpistona syyn rakentaa Kehä Sinisten -reitille Jyväskylän vankilan – ts. Laukaan avovankilan mallia – seuraten jonkun täysin maisemaan sopimattoman monumentin.. Jopa liito-oravien ydinalueelle, kuten avovankilankin kohdalla tehtiin (!)

Vestigia terrent

”Vestigia terrent” – jäljet peloittavat, kerrotaan vanhan Aisopoksen sadun mukaan ketun sanoneen leijonalle, kun leijona koetti houkutella kettua luolaansa, kuten se oli aikaisemmin muidenkin eläinten kohdalla tehnyt, ja nyt leijona halusi ketun liittyvän muiden eläinten joukkoon tapettavaksi. Kettu nokkelana kuitenkin huomasi, että kaikki jäljet kulkivat vain luolaan sisälle mutta eivät ulos..

Lähteet:

Valtiolta mittava tuki lähivirkistysalueiden kunnostukseen

Ketkä tukia saavat?

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu