Voidaksemme hoitaa ikääntyvän väestömme, meidän tulee saattaa EU:n 2005/36/EY direktiivi täysimääräisesti voimaan!

Opetushallituksen henkilökohtaistamismääräys on annettu velvoittavana jo 2006 vuonna! Miksi lainsäätäjämme, koko 200-päinen eduskuntamme, ovat nukkuneet Ruususen unta kaikki nämä vuodet?
–
EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI 2005/36/EY,
annettu 7 päivänä syyskuuta 2005, ammattipätevyyden tunnustamisesta
—
- 61 artikla
Poikkeuslauseke
Jos jäsenvaltiolla on huomattavia ongelmia tämän direktiivin jonkin säännöksen soveltamisessa tietyillä aloilla, komissio tutkii näitä ongelmia yhdessä kyseisen jäsenvaltion kanssa.
Komissio tekee tarvittaessa 58 artiklan 2 kohdassa tarkoitettua menettelyä noudattaen päätöksen, jossa jäsenvaltiolle annetaan määräajaksi lupa poiketa kyseisen säännöksen soveltamisesta.
—
- 62 artikla
Kumoaminen
Kumotaan direktiivit 77/452/ETY, 77/453/ETY, 78/686/ETY, 78/687/ETY, 78/1026/ETY, 78/1027/ETY, 80/154/ETY, 80/155/ETY, 85/384/ETY, 85/432/ETY, 85/433/ETY, 89/48/ETY, 92/51/ETY, 93/16/ETY ja 1999/42/EY 20 päivästä lokakuuta 2007 alkaen.
Viittauksia kumottuihin direktiiveihin pidetään viittauksina tähän direktiiviin, eikä kumoaminen vaikuta edellä mainittujen direktiivien perusteella annettuihin säädöksiin.
—
- 63 artikla
Saattaminen osaksi kansallista lainsäädäntöä
Jäsenvaltioiden on saatettava tämän direktiivin noudattamisen edellyttämät lait, asetukset ja hallinnolliset määräykset voimaan viimeistään 20 päivänä lokakuuta 2007. Niiden on ilmoitettava tästä komissiolle viipymättä.
Näissä jäsenvaltioiden antamissa säädöksissä on viitattava tähän direktiiviin tai niihin on liitettävä tällainen viittaus, kun ne virallisesti julkaistaan. Jäsenvaltioiden on säädettävä siitä, miten viittaukset tehdään.
—
- 64 artikla
Voimaantulo
Tämä direktiivi tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.
[julkaistu 30.9.2005 L 255/51 Euroopan unionin virallinen lehti FI]
—
- 65 artikla
Osoitus
Tämä direktiivi on osoitettu kaikille jäsenvaltioille. Tehty Strasbourgissa 7 päivänä syyskuuta 2005.
Euroopan parlamentin puolesta
Puhemies
J. BORRELL FONTELLES
Neuvoston puolesta
Puheenjohtaja
C. CLARKE
(tummennukset omia)
—
Opetusministeri Anna-Maja Henriksson – Ruususen unesta on aika jo herätä!
IL kertoo (30.6.), että – – ”Pitkään oikeusministerinä ollut tuore opetusministeri Anna-Maja Henriksson kertoi, että hän ei ole ehtinyt käydä uudessa ministeriössään kuin kaksi kertaa. – Kun tilanne rauhoittuu, tulen paneutumaan kunnolla opetusministerin tehtäviin.” – –
Hyvä Anna-Maja, nyt on viimeinen heti – korkea aika – kun näihin megaluokan hoitamattomana vuosikymmenet olleisiin opintojen henkilökohtaistamista ja hyväksilukuja koskeviin ongelmiin tulee paneutua!
Ks. alla 15.8.2023 US-Puheenvuoro:
”Opintojen henkilökohtaistamisessa ja aikaisempien opintojen, työ- ja harrastekokemuksen tunnistamisessa ja tunnustamisessa on puutteita”
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kirsiomp/opintojen-henkilokohtaistamisessa-ja-aikaisempien-opintojen-tyo-ja-harrastekokemuksen-tunnistamisessa-ja-tunnustamisessa-on-puutteita/
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä! Nykyisin pitää suomalaisella olla hommaan kuin homaan ties mikä tutkinto ja kortti. Osaaminen ei riitä, joten on työttömiä ja työvoimapulaa.
Ilmoita asiaton viesti
—
Ks. Lausuntopyyntö vapaasta sivistystyöstä annetun lain, valtakunnallisista opinto- ja tutkintorekistereistä annetun lain ja puoluelain muuttamisesta sekä luonnoksesta vapaasta sivistystyöstä annetun asetuksen muuttamisesta (Lausuntopyynnön diaarinumero: VN/22054/2023. Vastausaika päättyy: 8.9.2023)
– – ”Tavoitteet
Osaamismerkkeihin liittyvien ehdotusten tavoitteena on tuoda näkyviin perustaitojen osaamisen vahvistaminen säätämällä mahdolliseksi vapaan sivistystyön osaamismerkkien suoritustietojen tallentaminen opetuksen ja koulutuksen valtakunnalliseen tietovarantoon. Esityksessä ehdotetut muutokset parantaisivat ja helpottaisivat työssä ja muualla hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Lisäksi esityksellä edistettäisiin jatkuvan oppimisen uudistuksen linjausten toimeenpanoa.” – –
https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/ShowAllProposalAnswers?proposalId=0bae7041-f661-4142-b21e-c413c134262a
Ilmoita asiaton viesti
—
”Sairaanhoitajakoulutus – ammattipätevyysdirektiivin säätelemä koulutus”
Timo Kinnunen
Euroopan Unionin asettama ammattipätevyysdirektiivi (2005/36/EY), muutos (2013/55/EU), säätelee seitsemän eri ammatin osalta, millaisia minimivaatimuksia koulutukseen tulee sisältyä ja millaista osaamista (tiedot, taidot ja pätevyys) vastavalmistuneen ammattilaisen tulee pystyä osoittamaan. Yksi seitsemästä ammatista on sairaanhoitaja.
Direktiivissä osoitetaan sairaanhoitajan ammatin keskeiset osaamisalueet sekä määritetään koulutuksen minimikesto. Teoriaopetuksen ja käytännöllisen opetuksen sisällöistä ja määristä direktiivissä on linjaukset esillä. Luonnollisesti direktiivi ohjeistaa kattavin säännöksin EU-periaatteiden mukaisesta kansalaisten vapaasta liikkumisesta sekä oikeudesta sairaanhoitajan ammatin harjoittamiseen samoin oikeuksin ja velvollisuuksin muussa jäsenvaltiossa kuin siinä, missä ammattipätevyys on hankittu. Tässä artikkelissa taustoitetaan direktiivin merkitystä suomalaisen sairaanhoitajakoulutuksen ohjenuorana.
Ammattipätevyysdirektiivillä säännellyt ammatit:
Lääkäri
Sairaanhoitaja
Hammaslääkäri
Eläinlääkäri
Kätilö
Proviisori
Arkkitehti” – – (jatkuu alla)
https://centriabulletin.fi/sairaanhoitajakoulutus/
Ilmoita asiaton viesti
—
”EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI 2013/55/EU,
annettu 20 päivänä marraskuuta 2013, ammattipätevyyden tunnustamisesta annetun direktiivin 2005/36/EY ja hallinnollisesta yhteistyöstä sisämarkkinoiden tietojenvaihtojärjestelmässä annetun asetuksen (EU) N:o 1024/2012 (IMI-asetus) muuttamisesta
(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)” – –
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013L0055
Ilmoita asiaton viesti