Voiko kuntalainen ja asianomainen pyytää Maanmittauslaitokselta ilman toimivaltaa tehdyn tonttijaon kumottavaksi KHO:n päätöksin?

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus

Toimivaltarekisteri heti Suomeen!

Suomeen on välittömästi perustettava tarkasti päivitetty ja päivittyvä sähköinen toimivaltarekisteri kunnan ja valtion eri viranomaisten toimivallasta ja niiden rajoista asia- ja viranhaltijakohtaisena.

Ei kansalaiset, kuntalaiset ja asianosaiset, joita jokin tontin muodostamisasia koskee, voi tietää, mikä tonttijako on toimivaltaisen kiinteistöinsinöörin tekemä ja mikä on tehty ilman vaadittua toimivaltaa?

Keskisuomalainen-lehti uutisoi tänään 17.9.2021: ”KHO kumosi viisi tonttijakoa”

Tällainen tilanne Jämsässä syntyi kiinteistöinsinöörin poissa ollessa kun kaupunkisuunnittelupäällikkö teki tonttijakoja koskevia päätöksiä, joihin hänellä ei ollut toimivaltaa. Kun Jämsän kaupungin kiinteistöinsinööri oli poissa, vain Maanmittauslaitoksella oli toimivalta hyväksyä laaditut tonttijaot.

Maanmittauslaitoksen keskushallinto teki KHO:lle purkuesityksen em. kaupungin päätöksistä. KHO hyväksyi purkuesitykset ja asiat palautuivat Jämsän kaupungille uudelleen käsiteltäviksi.

Muutoksenhakumahdollisuus kuntalaisille ja muille asianosaistahoille?

Miten muilla tahoilla – kuin Maanmittauslaitoksella – on mahdollisuus hakea muutosta tai oikaisua ilman toimivaltaa tehdyistä tontinmuodostamisista?

Miten tavallinen tien tallaaja pystyy valvomaan kunta- tai kaavoitusviranomaisia, jotta he toimivat toimivaltansa rajoissa, jos missään ei kootusti näistä toimivalta-asioista kerrota?

Ei kuntalaisilta ja asianosaisilta voida edellyttää jatkuvaa reaaliaikaista seurantaa siitä, että kuntien hallintosäännöt, toimivallan siirrot tai sijaisuudet ovat laillisia menettelyiltään.

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu