Kansalaisten ehdotuksia Riikka Purralle valtion säästökohteista

Ystäväni ehdotti valtiontalouden tukemiseksi pientä veronkorotusta 100000E ja 200000E ansaitseville.Kirjoitin hänen ehdotuksestaan Oikeistofoorumiin ja fb-seinälleni.

Ehdotus sai valtavasti vastustusta ja kokemus oli, että veronmaksajan kamelinselkä on katkeamassa. Veronkorotuksia ei katsottu oikeudenmukaisiksi,
vaan on ruvettava tiheällä kammalla perkaamaan menoja niin, että tuetaan vain valtion ydintehtäviä.Ajan saatossa kaikkea kivaa on luvattu ihmisille ja nyt on syytä arvioida niitä kriittisesti.

Kysäisin, mitä ehdotuksia tekisitte valtiovarainministeri Riikka Purralle. Vastauksia tuli paljon. Kaikkia en saanut tänne mahtumaan, tässä osa arvioitavaksenne. Lähetän ehdotukset nimettöminä. En itse puolla kaikkia ehdotuksia, mutta julkaisin mahdollisimman monta.Lähetän tämän myös Riikalle, vaikka toki nämä tietää.

”Suuriin eläkkeisiin katto. Yksityisten veronkiertoon on puututtava niin, että palkkatuloja ei voi muuttaa pääomatuloiksi, ne on pidettävä erillään. Ostovoiman nostamiseksi alle 2000 euron eläketulo verottomaksi, se lisää työtä ja kulutusta. Verot eivät työllistä ketään. Maahanmuutta-
jien toimeentulotuki kantasuomalaisten tasolle ja mieluummin vähän alle. Ruokatuotteiden alvi pois ja siirretään se niihin,jotka eivät ole välttämättömiä. Sähköautojen ostajien tuki pois,jos eivät mene muuten kaupaksi,niin pitäkööt myymälöissä. Ja kehitysapu kokonaan pois, muiden kehittäminen ei kuulu meille”

” Ei kattoa itse maksetulle eläkkeelle”

”Kaikki mediatoimialan tuet ml.alan alennettu alv-kanta. Luonnollisesti ylimitoitettu YLE. Helppo leikata esim. 30% budjetista. Miksi maksaa YLE-veroa, kun se käytetään mm.ulkomaisten viihdeohjelmien lisensseihin. Tuulivoiman tuet. Täysin turha tukea yritysmuotoa, joka aiheuttaa mm. epävakautta ja haavoittuvuutta Suomen energiahuoltoon. Sähköautoilun tukeminen. Miksi tukea teknisesti alkeellista ja ympäristöä tuhoavaa liikennemuotoa”

”Irti jokaisesta Suomelle epäedullisesta sopimuksesta!!.”

”STEA-avustukset kolmannelle sektorille tiheän kamman syyniin. Kaikki, mikä ei ole valtion ydintehtäviä kirveellä katki”

”Yleltä ainakin puolet pois ja kolmannen sektorin tuet vain suomalaisille toimijoille, yritystuet pois vakavaraisilta firmoilta, samoin valtion omistamilta firmoilta. Maahanmuuton tuet minimiin. Vain perusasioihin rahaa, kuten koulutus, sote, puolustus, päivähoito ja infra. Hallinnosta ylimääräiset pois”

”Yritystuet pois. Käytännössä yhteisöveron tuotto on nolla, koska lähes kaikki palautetaan valituille firmoille tukina, helpotuksina ja kehitysrahoina. Se vääristää kilpailua ja sälyttää kansantalouden kotitalouksien niskaan. Ansiovertotus on kasvanut neljässä vuodessa 20% ja alv (jonka loppupeleissä kuluttajat maksavat) kasvanut 10%.”

”Yritystuet pois, siten että vastaavalla summalla vähennetään yritysten verotusta”

”Hallitus vois lakkauttaa ne edellisen hallituksen perustamaat turhat lafkat kuten se,jonka Haavisto pisti pystyyn ja jossa Brax on pomona ja se Haataisen keksimä työllistämisyhtiö, joka ei ole kai onnistunut työllistämään muita kuin omat pomonsa.”

”Kehitysapu, yritystuet pl maataloustuki, kulttuurin tuet, eliittiurheilun tuet, EU-jäsenmaksu alas, EU-tukipaketit, tuulivoima,Ylen budjetti puoleen, lehdistötuki, puoluetuki puoleen”

”Eiköhän Riikka ole hyvin kartalla. Itse peruisin sen 60 miljoonan hyvätuloiseten ansiotuloveroalennuksen ja se raha palautettaisiin mm. opiskelijoiden asumistukeen ja tietyille kaikista pienimmille tuloryhmille”.

”Pauli Vahtera ja Matti Viren osaavat auttaa. Ylisuuri julkinen sektori silppuriin aivan ensimmäisenä. Sen jälkeen kaikki ulkomaille lahjoitettava rahavirta lopetettava.”

”Liberaalipuolueen laatima leikkauslista käyttöön lähes sellaisenaan”

”Valtion maksama kehitysapu lopetettava kokonaan. Kansalaisille verovähennysoikeus vapaaehtoisesta kehitysasvusta.”

”Sitran asema” ”250 turhaa kuntaa on saavutus”.

”Käytännössä se tapahtuu säätelyä purkamalla. Mitä monimutkaisemmaksi laaditaan säännöt,sitä enemmän tarvitaan virkamiehiä valvomaan sääntöjen noudattamista”

”Agitaatiopropaganda, jota kulttuuriksi nimetään, voisi elättää itse itsensä”

”Terveydenhuolto on yhteiskunnalle pyhä itsestäänselvyys ja nyt se maksaa yhteiskunnalle liikaa. Sosiaaliturva vastikkeelliseksi ja asumistuki pois. Ihmiset voisivat asua siellä, missä on varaa. Kaikki kehitysapu ja ilmastoinvestoinnit nollaan”.

”Kirkkojen ja uskonlahkojen rahoitus lopetettava”

Ammattikoulu ehdottomasti kaksivuotiseksi. Älytöntä tyhjäkäyntiä,olen lukenut”

”Kirgisian tupakointi vastustus- kampanjoinnin avustusrahat stop.Tänne verovaroin tulleiden hyysääminen stop. Sote sotku stop. Oikeuslaitos siivottava ja päivitettävä nykyaikaan”

”Ay:n verovapaus pois, lapsilisät suoran rahan jakamisesta verovähennyksiksi, vankiloiden ulkoistus Ukrainaan tai Turkkiin, virkamiesten tarpeellisuuden kriittinen läpikäynti. Yliopistojen eri koulutusohjelmien työllistymisen kartoitus ja heikoimmin työllistyvien lakkauttaminen ja opintopaikkojen vähentäminen”

”Ministeriön avustajien määrää pienennettävä, suurituloisten verotusta kovennettava ja ministerien ja kansanedustajien lomat ja palkat leikattava”

”Sossujen ja kepun sotelle peruutus ja hallintoon suunnatut varat suorittavalle portaalle”

”Nykytaiteesta ja kaiken maailman hömppätutkimusrahoista pitää leikata. Tiestö kuntoon ja autoilun kustannukset alas. Ruoan hintaa nostavia toimia ei saa tehdä”

”Naisjärjestöjen lakisääteiset tuet pois, vaatii lakimuutoksen”

”Hyvinvointialueiden johtoportaasta heti 4/5 pois ja lopuille iso palkanalennus. Julkisen sektorin turhia byrokraatteja pitää ruveta karsimaan”

”Tarkempi raportointivelvollisuus kaikista julkisten varojen käytöstä. Hyvä veli-verkostojen toiminta on paljatettava. Mallia voi ottaa Virosta, jossa kaikkia julkisia menoja tarkastellaan säännöllisin väliajoin”

”Ay-liikkeiden verovapauden poisto, sote-uudistuksen peruuttaminen”

”Kotiuttaminen kotimaahan, kun turvapaikkatarvetta ei ole”.

”Jos halutaan heikentää valtiontaloutta, niin helpoimmin se tapahtuu heikentämällä yksityisiä eläkkeitä. Eläkeläisten marginaalinen veroaste on 30-50%, joten jokainen 1 euron heikennys eläkkeisiin (esim. indeksien jäädytyksen kautta) heikentää valtiontaloutta 30-50 senttiä. Vain hölmöläiset edes miettivät tätä keinona ”säästää”. Tosiasiassa tämä toimi lisää merkittävästi valtion rahoitusalijäämää. Miksi PS ei suostu leikkaamaan kansalaisille täysin turhista valtion menoista. Miksi esim. median tuet tai vaikkapa energiahuollolle vahingolliset tuulivoiman tuet ovat leikkausten ulkopuolella?”

”100 000 yritystä ainakin puuttuu maasta ja ne eivät synny ellei alv alaraja ole 150 000eur vähintään eli korkein euroopassa kiitos t. 35 vuotta pienyrittäjänä- ja muutenkin verot alas kun aiheuttaa työttömyyden johon menee 15 miljardia kankkulan kaivoon ja kuka sen maksaa muu kuin yritykset loppupelissä”

”Eläkeläisten verotuksen kiristäminen on hieman fiksumpaa kuin eläkkeiden indeksikorotusten jäädytys tms. Mutta kuitenkin, luulisi, että valtion menoista löytyisi satoja täysin turhia ja jopa yhteiskunnalle vahingollisia menoeriä, joista voitaisiin helposti luopua. Eläkeläisten suututtaminen heidän verotustaan kiristämällä ei myöskään ole poliittisesti viisasta ja iskee pahasti PS:n kannattajiin. Vilpittömästi kehottaisin hallitusta mielummin aloittamaan turhien valtion menojen karsintatalkoot. Sille saisitte myös kannattajienne tuen”

”Järjestöavustuksista puolet pois”.

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen. Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen varajäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu