Koronan vakavuuden kieltäminen, aikamme uusi uskonto?

Koronasta on olemassa nk. lääketieteellinen virallinen tieto ja sitä vastustava tieto, jota on monenlaista. Myös jotkus lääkärit jakavat koronan vakavuutta vastustavaa tietoa. On syntynyt liikkeitä, joissa mielestäni on lähes uskonnollisia piirteitä,  mielenosoituksia järjestetään Suomessa, kuten ympäri maailman.

Epäselvää itselleni on onko toiminnan takana valtiollisia toimijoita. Vapaus, mielipiteenvapaus, itsemääräämisoikeus jne. vetoavat varsinkin nuoriin joukkoliikkeessä. En voi olla muistamatta 1970-lukua, jolloin nuoret ohjailtuna syttyivät äärivasemmistolaisiksi asiaa suuremmin ymmärtämättä. Rauhanaate ja solidaarisuus tuntuivat upeilta, kunnes hurmos haihtui. Olinhan siellä minäkin saatuani 16-vuotiaana herätyksen Teiniliiton leirillä kuunneltuani silloin nuoren tulisieluisen Erkki Liikasen puheita. Mukana liikkeessä ja mielenosoituksissa olimme me kaikki itseämme arvostavat hesalaiset nuoret ja opiskelijoista valtaosa. Onneksi tulin järkiini kolmen vuoden kuluttua. Samoin järkiintyi poikaystäväni, palattuamme Leningradista toiviomatkalta ja nähtyämme realistisen todellisuuden idän ihanuudesta tulimme kotiin ja otimme Karl Marxin kuvan yhteistuumin pois seinältä. Silti haikeaa se oli, olihan yhteinen aate ja hurmos jotain tavanomaista suurempaa.
Tämä  allaoleva on lääketieteellisen Duodecim-julkaisun tietoa. Päihittää uskomustiedon. Olen poiminut tämän erään tiedetoimittajan seinältä. En lähde tästä pitkällisiin väittelyihin keskusteluosiossa, koska en yksinkertaisesti ehdi ja olen saanut niistä tarpeekseni. Yksikään niihin uskova ei ole tähän mennessä mieltään muuttanut.
Lähes 40 vuotta terveydenhoitajana toimineena luotan enemmän tieteellisesti tutkittuun lääketieteelliseen tietoon, kuin siihen tietoon, jota nyt pilvin pimein pyörii netissä ja joihin nyt ihmiset näyttävät hurahtavan kuin uskontoon. Miulla on posti täynnä kannattajien meilejä ja perusteluita asialle. On tietysti hyvä, että asioista on mahdollisuus vapaassa Suomessa olla eri mieltä ja keskustella.
Kirjoitan tämän  vain siksi, että toivon myös perustellun lääketieteellisen tiedon saavan näkyvyyttä. Eli luethan seuraavan artikkelin:
https://www.duodecimlehti.fi/duo16113
+2
KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna
Ehdolla kuntavaaleissa

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 66-vuotias ja eläkkeellä.

Perussuomalainen kuntavaaliehdokas Savonlinnassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu