Maahanmuuton kuntakohtaiset kustannukset ovat suuret!

Kuuntelin tänään tuumaustunnin, jonka järjesti perinteiseen tapaan Perussuomalaisten puolue ja työmies Matti Putkonen. Mukana olivat Jussi Halla-aho, Suomen Perustan toiminnanjohtaja Marko Hamilo ja Suomen Perustalle Maahanmuuton kuntakohtaiset kustannukset- tutkimusta tekevä tutkija Samuli Salminen.

Keskityn tässä vain Maahanmuuton kuntakohtaiset kustannukset-tutkimukseen, joka varsinaisesti julkaistaan vuoden alussa.Tallenne tuumaustunnista on katsottavissa Suomen Uutisten sivulta tai Youtubesta.

Ihme kyllä tällaista tutkimusta ei ole tehty. Tutkimuksessa selvitetään miten maahanmuuttajat vaikuttavat kuntien kustannuksiin Tilastokeskuksen tilastojen pohjalta.  Sieltä on saatavissa palkkatiedot, Kelan tiedot, työttömyystiedot ym. Tutkimukseen on otettu kaikki Suomen 300 kuntaa ja tutkimus julkaistaan interaktiivisena karttana, josta saa kunkin kunnan kohdalla klikkaamalla sen kunnan tiedot. Samuli Salminen on tutkimuksessaan esittänyt haasteen muille tutkijoille selvittää osaltaan asia ko. Tilastokeskuksen tiedoilla. Salminen kertoi eräästä taloustieteen professorista, joka oli lukenut tutkimuksen ja ihmetellyt, kuin asiaa ei ole muut tutkinut kuin pieni Suomen Perusta. Suomen Perustan sivulta luettavassa pdf-muodossa olevassa Kummallisvaalit-kirjasta voi lukea mm. taloustieteen professori Matti Virenin asiaa sivuavan kirjoituksen.

Kustannusten suuruuteen vaikuttaa muun muassa se, että maahanmuuttajat käyttävät kunnan peruspalveluja, mutta maksavat veroa vähemmän. Esim. lastensuojelupalveluita he käyttävät kokonaisuutena enemmän kuin kantaväestö. Kunnille syntyy rahoitusvajaus ja tämä koskee käytännössä kaikkia Suomen kuntia. Kunnat joutuvat supistamaan palveluja tai nostamaan veroäyriä.Ei voida laskea kustannuksiksi vain maahanmuuttajien erityispalveluita, myös peruspalvelut on laskettava. Erityisiä ongelma-alueita ovat pienet ruotsinkieliset kunnat ja pääkaupunkiseutu, erityisesti Espoo, jolla muistaakseni oli korkeimmat kulut. Eli rahaa kuluu keskimäärin maahanmuuttajien sosiaaliturvan ym. ylläpitoon. Toki on erilaisia maahanmuuttajia, mutta tässä etsitään keskiarvoa.

Salminen totesi, että jos kuntavaltuutetut miettivät kannattaako taloudellisesta kannalta turvapaikanhakijoiden sijoittaminen kuntaan valtion tukiessa, niin tuloksena on, että ei kannata.

Tämä kirjoitus oli siis referaatti melko lyhyestä esityksestä, jonka tarkoitus oli herätellä siihen, että tutkimus on tulossa.  Jään odottamaan tutkimuksen lopullista julkaisua ensi vuoden alussa, jolloin selvät lukemat ovat nähtävillä. Toivottavasti media esittelee tutkimustuloksia, ettei A-studioissa jatkuvasti kiisteltäisi eri puolueiden kesken kustannuksista, lähinnä siitä ovatko kustannukset plussalla vai miinuksella.

Saattaa olla, että tutkimuksia ei ole haluttu tehdä juuri siksi ettei tosiasioita haluta nähdä ja halutaan hämärtää asia. Olihan viime viikolla Jussi Halla-aho ainut, joka ei suitsuttanut pääministeripaneelissa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poiston puolesta, vaan totesi, että pääasiassa tulijat ovat kehitysmaista maamme halpatyöaloille. Tutkimusten mukaan moni jää parin vuoden jälkeen työstä pois ja kuormittaa sosiaaliturvaa. Työt joihin heitä otetaan ovat sellaisia, että suomalaiset eivät tee, koska palkka on niin pieni, että on edullisempaa elää tuilla. Näitä työntekijöitä sitten joudutaan veroinmaksajien rahoilla tukemaan, eli tulevat maksamaan meille, kun palkka ei riitä.

Ei tätä minusta ole vaikea ymmärtää, mutta kokoomuksesta, keskustasta ja sdp:stä on. Toivottavasti Samuli Salmisen tutkimus avaa muidenkin silmät.

KirsiVisunen

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä Olen 66-vuotias ja eläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu