Miksi en äänestä Pekka Haavistoa, vaan Alexander Stubbia..

Minulle on pettymys, että presidenttiehdokas Pekka Haavisto pääsi toiselle kierrokselle.

Taitavin johtajaominaisuuksiltaan olisi mielestäni ollut Jussi Halla-aho, joka esim. puoluejohtajakaudeltaan sai erittäin hyvät arvioinnit jäsenistöltä. Johtajuustaito on pysyvä ominaisuus. Toivottavasti Suomi osaa käyttää häntä jatkossa vaikeissa paikoissa, jotka vaativat hyvää harkintaa ja älyä.

Kansalaisena muodostan käsitykseni ehdokkaasta median perusteella ja Haavistosta uutisoidut asiat herättävät runsaasti huolestuttavia kysymyksiä. Hän toki osaa puhua hyvin ja vakuuttavasti, mutta minuun se ei uppoa.

1. Hän on lehtitietojen mukaan esiintynyt professorina, vaikka koulutus on ylioppilas.Hänet on vihreiden ja demareiden kähminnällä valittu EU-virkaan, johon hän ei ollut pätevä.Tämä on huolestuttava piirre.

2. Caruna-kaupoissa osoitti huonoa harkintaa. Veronmaksajat kärsivät.

3. Teki päätöksen itse Al-holin naisten ja lasten hakemisesta Suomeen omavaltaisesti.

4. Vaati ulkoministerinä ollessaan virkamiestä hakemaan Al-holin naiset ja lapset. Kun virkamies kieltäytyi katsoen sen olevan laitonta, lähti siirtämään häntä pois tehtävästä. Ulkoministeriössä kuulemani mukaan oli jotain ongelmaa hänen johtamisessaan.Johtajuustaito on yleensä pysyvä ominaisuus.

5. Samoihin aikoihin EU:n komissio vaati Suomea tiukentamaan viisumimääräyksiä Suomeen matkustaville venäläisille. Haavisto vastusti asiaa.Miksi?

6. On ehdottanut useana vuonna puolustusmäärärahojen vähentämistä.

7. ”Unohtelee” asioita. Ilta-Sanomat kysyivät taannoin siitä, kun vastusti venäläisten viisumien tiukentamista, jota EU vaati. Ei muistanut asiaa. Kunnes myöhemmin muisti palautui.

8. Presidentti nimittää korkeat virkamiehet. On tuskallista, jos paikat on täytetty punavihreillä, joiden poliittinen näkemys on erilainen kuin perussuomalaisten.

9. Nyt Haavisto kannattaa itärajan sulkemista. Kansasta 80% kannattaa sitä ja muu olisi itsemurha. Kevään tullen asia vaatii kuitenkin lakimuutoksen, joka esim. Brasiliassa, että tulijat voidaan käännyttää jo rajalta,jos ei ole perusteita. Tätä Haavisto ei ole kannattanut.Jos hän joutuu valintatilanteeseen, niin vihreät ja vasemmisto asettavat muualta tulevat etusijalle.

10. Haavisto on myötäillyt Venäjää lukuisissa asioissa, mm.vangitun KGB-kenraalin vapauttamisasiassa, yrittänyt ajaa puolustusvoimia alas ja vastustanut Natoa.Kysymys kuuluu onko Haaviston nykyinen Nato-myönteisyys todellinen mielenmuutos vai taktista luovimista?

11. Stubb on työperäisen maahanmuuton kannattaja, Haavisto vieläkin enemmän. Kehitysmaat ovat sydäntä lähellä.

Sain tämän kirjoitukseni julkaistuani erittäin hyviä muistiinpanoja Haavistosta eräältä fb-kaveriltani ja lisäsin tähän ne.

Äänestin ensimmäisellä kierroksella Halla-ahoa. Nyt äänestän Stubbia. Äänestämättä en voi jättää, koska se hyödyttäisi Haavistoa.Sen verran tärkeä linjavaali on edessä, että kannattaa vaivautua äänestämään toisenkin kerran.

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen. Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen varajäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu