Miksi koronan ”tukahduttamislinjaa” kannattavat asiantuntijat eivät pääse hallituksen asiantuntijoiksi tai A-studioon?

Hallitus on käyttänyt koronakriisissä asiantuntijoina THL:n ja STM:n edustajia, jotka alusta lähtien ovat tuntuneet kannattavan laumaimmuniteetin hakua, vaikka mm.WHO on varoittanut, ettei immuniteetista ole varmuutta. Nyt linjan on kerrottu olevan ”hybridistrategia”, mutta edelleen siinä haetaan sitä, että riittävä määrä sairastaisi koronan immuniteettia varten. Sairastamisella on riskinsä, esim. lisääntynyt aivoinfaktimäärä, sisäelinten vauriot jne.

Olen toivonut Suomen valitsevan selkeästi ”tukahduttamisen” linjan.Monet asiantuntijat, kuten matematiikan apulaisprofessori Pauliina Ilmonen ovat tutkimuksin ja kannanotoin esiin tulleet 10 muuta asiantuntijaa ovat asiasta kirjoittaneet, mutta heitä ei Suomessa päästetä ääneen, ei kutsuta A-studioon tai hallituksen kuultaviksi mitä todennäköisimmin. THL:n ja STM:n asiantuntijat julistetaan virallisiksi asiantuntijoiksi ja tuntuvat ajavan sitä, että saadaan laumasuoja Suomeen. Asia, jonka olemassaolosta ei ole varmuutta ja josta WHO:kin on varoittanut.

Apulaisprofessori Pauliina Ilmonen kertoi muutama päivä sitten MTV:n uutisissa, että tukahduttamisstrategia on mahdollinen Suomessa. Eli riittävät rajoitukset vielä hetken, laajennettu testaus, tartuntaketjujen jäljitys ja eristys. Melko pian sitten voi avata toimintoja ja kun maan rajat avataan, tulee tartuntaketjut tarkasti jäljittää. On aivan ihmeellistä, että nämä asiantuntijat eivät pääse suuremmin ääneen Suomessa, jossa on sananvapaus. A-studiossa oli viimeksikin THL:n, STM:n ja HUS:n edustajat ainoastaan. Jos haetaan toimivinta ratkaisua, ei linjaa tule lyödä lukkoon ennenkuin on väitelty asiasta. Se on yksi Suomen kehittyneisyyden lähde. Ruotsin läheisyys vaikuttanee Suomen linjaan, mutta Ruotsi on kuitenkin harvinaisuus laumaimmuniteettilinjassaan.

Ymmärätävätkö kaikki kansanedustajatkaan koko paletin vaihtoehtoja? Moni tuntuu pitävän hallituksen linjaa humaanina ja hyvänä. Kuitenkin esim. Pauliina Ilmonen kritisoi ko. vaihtoehdossa korkeaa kuolleiden määrää ja sitä, että vie aikaa ja raunioittaa taloutta.

 

KirsiVisunen

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä Olen 65-vuotias ja eläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu