Mitä mieltä olet eläkkeiden lisäverottamisesta?

Olen kysynyt tutuiltani, joilla tiedän olevan hyvä käsitys valtiontaloudesta, mitä mieltä ovat eläkkeiden lisäverottamisesta. Tässä kaksi vastausta.

Asia tulee käsittelyyn hallituksen kehysriihessä kuun puolivälissä.Itse toivon, ettei ainakaan pieniä, alle 2000 euron eläkkeitä leikattaisi.Esim. pääkaupunkiseudulla ei sillä eläkkeellä pysty elämään korkean vuokratason vuoksi.

1. ”Eläkkeiden lisäverottaminen ei kuulosta hyvältä idealta, Suomen verotustaso on jo aivan liian korkea.

Olennaista olisi käydä menot läpi kammalla ja karsia menoja. Pöhöttynyt Yle, THL ja opetushallitus jne. puolittaa, Sitra ja UPI lakkauttaa, kehitysapu edelleen puolittaa, Suomen akatemian määrärahat puolittaa. Näistä tulisi jo 1,5 miljardia.”

2. ”Parempi pieni veronkorotus kuin indeksileikkaus, koska veronkorotuksen voi perua myöhemmin. Tosin ne tuppaavat helposti jäävän pysyviksi. Eläkeläisten verotus taitaa jo nyt olla korkeampi kuin työssäkäyvän, joten ei sitä paljon voi korottaa. Tasakorotus max 0,5 prosenttiyksikköä voisi olla mahdollinen, jos eläkkeitä täytyy leikata. Uudet alkavat eläkkeet ovat ilmeisesti korkeampia kuin vanhat, joten työikäisten indeksiä voisi leikata. Sillä on vaikutusta vasta pidemmällä aikavälillä. Siis jos taitettu indeksi on vielä voimassa, en ole seurannut, mutta se oli joskus palkkaindeksi ja sitä voisi ehkä leikata.

JK.Korjaus työikäisten indeksi ei ollut täysi palkkaindeksi, vaan 80% Ja 20% hintaindeksi.”

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen. Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen varajäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu