Onko osa hyvinvointialueiden hallintosäännöistä jäämässä ilman hoitotyön johtajuuden kirjausta?

Hyvinvointialueilla on oltava hallintosääntö, jossa määritellään  johtamisjärjestelmä, toimielimet ja tehtävien jako niiden välillä.

Kuntaliitto on laatinut hyvinvointi- alueille hallintosääntömallin, josta hoitotyön johtaminen on jäänyt pois.

Nyt on viimeinen hetki tarkistaa, onko sinun hyvinvointialueellasi myös hoitotyön johtajuus kuosissa. Tehy on ollut huolissaan tästä taantumisesta. Hoitotyön hallinnon johtajilla on yliopistotason koulutus ja  heidän tulee olla johtoryhmässä mukana.

 

Monia hyviä uudistuksia on kehitetty, jotka hyödyttävät terveydenhuoltoa. Hoitotyön johtajat  ovat kehittäneet mm. hoitajien ja fysioterapeuttien suoravastaanottoja   ja olleet mukana kehittämässä sairaanhoitajien lääkkeenmääräämis koulutusta. Kaikki nämä ovat olleet erittäin tärkeitä terveyskeskusten  lääkäripulan vaivattua koko Suomea jo yli kymmenen vuotta. Hoitajien vastuu on kasvanut ja enää ei olla lääkäreiden ” pikku apulaisia”.

Itse totean yli 40 vuoden terveydenhuollon työuran (pääosin terveydenhoitajana) jälkeen, että lääkäripula on lisännyt vuosien aikana työtaakkaani, kun potilaat ja asiakkaat oli kuitenkin jotenkin hoidettava. Olin esim. kaksi vuotta kouluterveydenhoitajana kolmella koululla ilman koululääkäriä pääkaupunkiseudulla.

Hoitotyötä on arvostettava sen pitämiseksi houkuttelevana, että saadaan työntekijöitä. On jatkettava edelleen hoitotyön aseman yhteistyöhenkistä ylläpitoa tasa-arvoisena lääkäreiden johtamisen kanssa.

 

+1
KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuuston jäsen, Sivistyslautakunnan jäsen.
Vara-aluevaltuutettu.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 68-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu