Pääministeriltä vaaditaan harkintakykyä

Ehkä eniten tässä pääministeri Sanna Marinin suhteen minua huolestuttaa, että harkintakyky tuntuu väliin pettävän.

Kun hän koronan alkaessa levitä vastasi presidentti Sauli Niinistön ehdotukseen koronanyrkistä tiukan ein, silloin huolestutti. Sitten tulivat aamupalakohu ja bailaamiset virka-asunnolla, jolloin muistaakseni turvamiehet eivät olleet selvillä ketä alueella on. Virkapuhelin unohtui kotiin, kun pääministeri juhli ravintolassa. Nyt ovat nämä videot juhlimisesta, jotka ovat levinneet mediassa. Jossain mainittiin, että hän olisi tiennyt jonkin videon julkaisusta. Se osoittaa huonoa harkintaa.

Pääministeri oli Uniper-kriisin aikaan lomalla ja vaikka pyydettiin tämän mittaluokaltaan suuren asian vuoksi palaamaan työhön, hän ei tullut. Sekin oli huonoa harkintaa.

Kansalaisella on lupa odottaa harkittuja päätöksiä ja se, että valtion lainanotto vain kasvaa ja kansalaisten huoliin ruoan, sähkön, asumisen ym. kallistumisesta ei tunnu löytyvän ratkaisua, ei ole hyvä.

Toki on saatu aikaankin, esim. puolustuspolitiikan ratkaisussa. Terveydenhuollossa puhutaan  ”varhaisen huolen” tunnistamisesta ja kouluissa ja työpaikoilla huoli otetaan puheeksi ja esim. ohjataan työterveyshuoltoon. Maamme tärkeät päättäjät eivät saa jäädä tästä tukiverkosta ulkopuolelle, vaan tulee olla keinoja olla tukena. Pääministerin tehtävä on vaativa ja raskaskin.

 

 

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu