Presidentinvaalien kampanjabudjettien erot ovat suuret, onko oikein demokratian kannalta?

Ovatko presidentinvaalit demokraattiset, kun kampajabudjetit ovat kovin erisuuruiset ja valtamedia puolueellinen rummuttaen kahta ehdokasta?

Mietin miten saisimme Jussi Halla-ahon presidentiksi, kun media rummuttaa ja nostaa esiin positiivisesti Alexander Stubbia ja Pekka Haavistoa?

Hirmusen paljon ärsyttää Haavisto ja kaikki mitä on tehnyt mm. yrittänyt saada alemmas Suomen puolustusbudjettia, Caruna toimet, yrittänyt saada helpompaa viisuminsaantia venäläisille vastoin EU:n vaatimuksia, unohtanut asian kun IS kyseli, kunnes muisti palautui, al Holin toimet ja ulkoministeriön virkamiehen kohtelu.Tuli mukaan viimeisinä Nato kannattajiin.Oli sinisilmäisen toiveikas Venäjän suhteen.

Alexander Stubb harmittaa , EU-liittovaltiota ajava federalisti, helposti möläyttelevä ehdokas, joka antaa itsetietoisen kuvan, on mainostanut olevansa EU:n liittovaltion kannattaja, tuli myöhään mukaan Nato-kannattajiin ja suurimmalla vaalibudjetilla käy vaalityötään.

Valtaosa naisista on Stubbin ja Haaviston puolella. Ennustetun voittajan puolelle on helppo mennä ja olla tutkimatta taustoja kunnolla. Kummatkin ehdokkaat osaavat puhua ja puku kravatteineen ja taskuliinoineen on aina kuosissa.Puolisot ovat vaalityössä mukana ja viikkolehdet tekevät juttuja. Jussi ja Hilla Halla-ahosta ei juttuja juuri näy, eli lehdet eivät pyydä haastatteluja.

Halla-ahon vastustajat hallitsevat mediatilaa ja jatkuvasti muistutetaan hänen 20-vuotta vanhoista sanomisistaan.

Tätäkö ovat demokraattiset vaalit? Iso raha Stubbin takana ja toisilla pienemmät budjetit?

Onneksi Jussi Halla-aholla on takana tormakka Perussuomalainen joukkue, joka tukee vapaaehtoistyönä. Ja Jussi tietysti itse kiertää kenttää, tosin enemmän vasta nyt, kun eduskunnalla on tauko. Puhemiehen tehtävät vierailuineen on vienyt aikaa vaalityöltä.

Nuoria onneksi näkyy yhä enemmän tilaisuuksissa. Siinä on toivo.

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuustoryhmän puh.joht.
Sivistyslautakunnan jäsen.
Etelä-Savon hyvinvointialueen vara-aluevaltuutettu ja aluehallituksen varajäsen. Savonlinnan Seudun Perussuomalaiset ry hallituksen jäsen. Perussuomalaisten Etelä-Savon piirihallituksen varajäsen.
Kuntaliiton valtuuskunnan varajäsen.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 69-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa. Kirjoittamani mielipiteet ovat omiani, eivät puolueen kantoja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu