Sanna Marinin erosta kansanedustajan tehtävistä
Miten turvataan se, että korkeaan asemaan noussut poliitikko ei vuoda salaiseksi luokiteltuja tietoja lähdettyään kansanedustajan työstä?
Miten arvioidaan ihmisen luotettavuus? Kuka sen tekee korkean poliitikon kohdalla? Voiko ihminen olla selvänä luotettava, mutta päihtyneenä ei? Mitä kertoo ihmisestä kyky valehdella kirkkain silmin ja pettää lupaus äänestäjille? Pitäisikö siirtymävaiheessa vaatia karenssia vaikka vuosi?
Puhemiesneuvosto myönsi ex-pääministeri Sanna Marinille eron kansanedustajan tehtävästä Tony Blair-instituutin palvelukseen siirtymisen vuoksi. Eduskunta käsittelee asian tiistaina. Ko. instituutin rahoittajien suhteen on kysymyksiä.
Toivottavasti eduskunta ei pidä asiaa läpihuutojuttuna. Asian äärelle kannattaisi hetkeksi pysähtyä.
Marin lähti sinne paskaa viskaten ( pohojalainen sanonta )
Kun lähtee vähän loukkaantuneena kun asiat eivät ole menneet niin kuin olisi halunnut
Ilmoita asiaton viesti
Niin, onko blogistia aiemmin huolestuttanut johtavien poliitikkojen siirtyminen yrityselämän konsulteiksi tai vastaaviksi?
Pysähdytäänkö juuri nyt tämän asian äärelle, kun aiemmin ei ole pysähdytty? Nytkö tämä on ongelma?
Ilmoita asiaton viesti
Liikenneministeri Anne Berner siirtyi aikoinaan Skandinaviska Enskilda Bankiin hallituksen jäseneksi ja silloin näitä asioita mietin. Olen myös pohtinut asiaa expääministereiden Lipponen ja Aho kohdalla. En silloin ollut mukana politiikassa, joten en ole niistä kirjoittanut. Heillä ei ollut kuitenkaan humalahakuista juomista, jota kuvien perusteella Marinilla on ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Lipponen oli kyllä jo eläkkeellä aloittaessaan putkihommat.
Ilmoita asiaton viesti
Halla-ahon johdollahan tämä päätös tehtiin. Aiotko pohtia sitä tulevaisuudessa?
Ilmoita asiaton viesti
Minä tulkitsen pääministerin lausunnon asiassa näpäytykseksi persujen suuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Minä tulkitsen pääministerin lausunnon asiassa näpäytykseksi persujen suuntaan”
Marin sanoi ennen vaaleja ei hallitukseen rasistipuolueen kanssa
Marin oli oikeassa. Ei vain ajatellut että persu oli se joka oli valitsemassa puolueita hallitukseen
Ilmoita asiaton viesti
Minä kommentoin Orpon sanomisia.Vastauksessasi taitaa olla pikkasen ikälisää.
Ilmoita asiaton viesti
Hanna Mäntylä (ps) pääsi eduskunnasta EU:hun joksikin määräaikaiseksi sihteeriksi. Tuolloin eduskunnan puhemiehenä oli Maria Lohela (ps). Oli syytäkin näpäyttää.
Ilmoita asiaton viesti
Mäntylän kasetti ei kestänyt ministerinä, joten Soini hoiti suojatyöpaikan Brysselistä. Siitäkään hommasta ei tullut lasta eikä ***kaa ja Mäntylä tuli maitojunalla takaisin Suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Marinille pitäisi määrätä karenssi. Olihan hän sentään vielä hetki sitten Suomen pääministeri ja vie nyt kaikki tietonsa ulkomaiselle konsulttiyritykselle. Muuten toki saa mennä, kun ei kansanedustajan työ kerran kiinnosta.
Marinin itsensä johdolla viime syksyllä käynnistyi lakihanke, jossa ministereille olisi asetettu automaattinen 12 kk karenssi täydellä ministerin palkalla. Siirryttäessä yksityisen palvelukseen, mutta saman pitäisi päteä myös liittojen ym. töihin. Sen eteneminen loppui hallituksen vaihtumiseen.
Kuitenkin ymmärtääkseni hänelle voisi nytkin asettaa karenssiaika.
”Valtion virkamieseettinen neuvottelukunta voi ilmoituksen perusteella suosittaa ministerille enintään kuuden kuukauden karenssiaikaa”
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/kotimainen_oikeus/LATI/Sivut/ministereiden-karenssi.aspx
Ilmoita asiaton viesti
Eipä Marin ole enää vähään aikaan ollut täysivaltainen ministeri, joten merkityksetön tuo kuusi kuukautta vaikka laskettaisiin toimitusministerinä oleminenkin mukaan.
Ilmoita asiaton viesti
No olisihan sitäkin vielä pari kuukautta jäljellä. Edellinen hallitus erosi huhtikuun lopussa.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Marin tai muu ex-ministeri haluaisi tietoja vuotaa korvausta vastaan, tuskin siinä karenssit painaa mitään. Antaa ihmisten mennä töihin kun sinne haluavat, ei ole meiltä muilta pois.
Ilmoita asiaton viesti
Juurikin noin. Sitä se nyt vielä puuttuisi, että hallitus alkaisi sorvaamaan jotakin ”Lex-Marinia” estääkseen hänen lähtönsä.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistolaisten kirjoituksista huokuu seuraava, karenssirahoja puolustava sanoma.
Karenssiraha on osa meidän poliittista järjestelmäämme. Jos vasemmisto ei siihen puutu, niin ei siihen ole syytä puuttua. Jos persut siihen puuttuvat, niin niihin ei missään nimessä kosketa. Persut lietsovat karenssirahojen vastustamisella rasmia ja epätasa-arvoa. Vasemmistron kanta on selkeä: karenssirahojen käsittely ei ole nyt ajankohtainen.
PS! Porukka nosteskeli karenssirahoja väittämällä perustavansa yrityksen. Eivät he mitään yrityksiä perustaneet. Ymmärsivät, että vastassa on sinisilmäinen ja yksinkertainen virkamies, joka jakaa rahaa valtion kassasta täysin huolettomasti. Rahoja ei peritty takaisin syystä, koska Suomi on oikeusvaltio.Tämä lienee jperustelu häikäilemättömälle korruptiolle.
Ilmoita asiaton viesti
Veikkasin aina että hänelle oli pedattu jokin EU-virka siitä hyvästä kun uhrasi Suomen edun. Kuten Kataiselle ja Urpilaiselle. Olin väärässä. Toistaiseksi. Sillä on mahdollista että tämä on vain lyhytkestoien välietappi matkalla YK- tai EU-suojatyöpaikkaan.
Ilmoita asiaton viesti