Uhkarohkeat Venäjän ärsyttäjät liikkeellä

Sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta julkaisi Iltalehdessä Turkin presidentti Erdogania kritisoivia pilapiirroksia. Iltalehti on julkaisupäätöksestä vastuussa.

Ruotsissa presidentti Erdogania esittävä nukke roikkui hirressä. Pääministeri Sanna Marin puhui tiukkoja puheita presidentti Putinista Davosin talousfoorumissa saaden ihailua.

Olen suoraan sanoen huolestunut. Vaikka Suomessa on sananvapaus, tulisi muistaa, että suhteessa ko. valtioihin on paras pysyä diplomaattisessa puheessa. Emme halua takaisin suomettumisen aikaan, mutta on muistettava, että esim. Venäjän hyökkäys Suomeen on mahdollinen ja heitä on todellakin turha ärsyttää. He voivat jopa hakea tai provosoida syytä hyökkäykselle. Omaa rohkeuttaan on turha osoittaa tällä tavoin asettamalla koko kansa vaaraan.

Pääministeri Marin on nuori, ehdoton ja kipakka ja mielestäni hänen olisi syytä jättää kommentit Venäjästä elämänkokemusta omaavalle presidentti Niinistölle. Tästä asiasta olisi hyvä keskustella esim Tp-utvassa. On toivottavaa, että kaikki maat hyväksyvät Nato-hakemuksemme. Asiaa ei saa viime metreillä sössiä, vaan mediankin tulee ymmärtää riskit.

 

KirsiVisunen
Perussuomalaiset Savonlinna

Savonlinna kaupunginvaltuutettu (PS), Maakuntavaltuuston jäsen, Sivistyslautakunnan jäsen.
Vara-aluevaltuutettu.

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä. Olen 68-vuotias ja eläkkeellä. Kokemus 40 vuotta terveydenhuollossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu