Vuosi 2020 oli yllättävä meille kaikille..

Kulunut vuosi on ollut yllätyksellinen nopeasti maailmassa levinneen koronaepidemian vuoksi.
Alussa hallitus ja THL rauhoittelivat kansalaisia ja tunnuttiin uskottavan laumaimmuniteetin tehoon. Hallitus Sanna Marinin johdolla halusi toimia johdossa toimenpiteiden suhteen ja torjui esim. presidentti Niinistön ”koronanyrkkiehdotuksen”, minkä koin hämmästyttävänä. Ainakin sen, että vastaus oli vain viesti, hieman nokkavalta vaikuttava, eikä keskustelu kokeneen presidentin kanssa.
Perussuomalaisten toinen varapuheenjohtaja Arja Juvonen alusta lähtien hoputti hallitusta ryhtymään kunnon koronan estotoimiin. Osa asiantuntijoista kritisoi THL:n ideaa koronan eston tyylistä ja vaati epidemian todellista tukahduttamista. Suomi valitsi sitten nk. ”hybridisteategian,” joka oli jotain siltä väliltä.Kesällä epidemia laantui ja ihmiset palasivat enemmän normaaliin. Syksyn tullen epidemia on jälleen kiihtynyt ja Suomeenkin eksynyt muutama mutatoitunut viruskanta.
EU:ssa kehitettiin elvytyspaketti, jonka tarkoituksena kerrottiin olevan yritysten tukeminen selviämään korona-ajasta. Suomen maksuosuus on kaksinkertainen siihen nähden mitä saamme.Perussuomalaiset on kritisoineet ilmoitusta, että paketin hyväksyminen on jonkinlainen ”pakko”.
Keskustassa oli puheenjohtajavaihdos ja Katri Kulmuni väistyi vuoden jälkeen ja tilalle tuli Annika Saarikko.Perussuomalaiset ovat kritisoineet sitä, että koetaan keskustan suostuvan moneen saadakseen olla hallituksessa ja maakuntauudistusta pidetään syynä. Ulkoministeri Pekka Haavisto lopulta vapautettiin syytteestä, että oli kohdellut sisäministeriön virkamiestä epäasiallisesti. Tai todettiin että on kohdellut moitittavasti, mutta asia ei ylitä syytekynnystä. Oma oikeustajuni ei asiaa ymmärrä.Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus on ministeriltä vaadittavia ominaisuuksia.
Al-Holin äitejä lapsineen on nyt haettu Suomeen.Oppositio katselee kauhulla, kun hallitus ottaa velkaa, nostaa pieni-ja keskituloisten verotusta ja bensanhintaa, lisää kehitysapua, rahaa ilmastonsuojeluun, vähentää turpeen käyttöä ja todelliset keinot lisätä työllisyyttä ovat vähäiset.
Kokoomus etunenässä ajaa työvoiman tarveharkinnan poistoa eli käytännössä halpatyövoiman tuontia Suomeen, vaikka suomalaisia on työttömänä.Kun seuraa kyselytunteja, tuntuvat vihreiden ja perussuomalaisten käsitykset tärkeistä uudistuksista olevan yhtä kaukana kuin itä ja länsi.Koronarokotteita on alettu pistää Suomessakin. Kaikki odotamme, että elämä palaisi normaaliksi.
Onpahan ollut vuosi!,Hyvää Vuotta 2021 kaikille Uuden Suomen Puheenvuoroa lukeville!
KirsiVisunen

Yhteiskunnasta ja politiikasta kiinnostunut terveydenhoitaja, joka asuu pääosin Kerimäellä, mutta myös Helsingissä Olen 66-vuotias ja eläkkeellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu