Ruotsissa positiivista kehitystä, enää vain 60 no go aluetta.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-presenterar-ny-lista-pa-sarsk…

Ruotsissa suunnitellaan 10 000 uuden poliisin rekrytoimista seuraavan viiden vuoden aikajänteellä. Samaan aikaan Suomessa puhutaan 300 uuden poliisin viran perustamisesta.

Paradoksaalista sinänsä on se, että kummassakin maassa joudutaan pohtimaan sitä, mistä nuo uudet poliisit saadaan joutumatta helpottamaan poliisin ammatin pääsyvaatimuksia.

Hämmästyttävää on myös se, kuinka paljon enemmän Ruotsin hallitus on valmis panostamaan sisäisen turvallisuuden sektorille kuin Suomessa.

En ihan tarkalleen tiedä, mitä kunnassa, kaupungissa tai kaupunginosassa pitää tapahtua, että se luokitellaan erityisen turvallisuusriskin alueeksi tai että alue pääsee eroon tästä ikävästä yhteiskunnallisesta leimasta. Ruotsissa kuitenkin kaksi aluetta on "normalisoitunut", mutta tilalle on tullut yksi, joka leimataan poliisin silmissä pahaenteisesti särskilt-utsätta-områden, eli no go alueeksi.

Odotellaan nyt kuitenkin, mitä Suomessa tuleman pitää. Pääkaupunkiseudulta löytyy muutama kipupiste, jotka voisivat pahimmillaan ajautua samaan jamaan.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu