Apotti-hanke ja tietoteknisen kehityksen järjettömyys

Uusi Suomi uutisoi Apotti-hankkeen paisumisesta ja kustannusten karkaamisesta käsistä. Ne eivät suinkaan ole Apotin ainoat epäkohdat.

Ken Apotin koskaan on livenä nähnyt, tietää, että se on kaikkea muuta kuin käyttäjäystävällinen. Valikkoa valikon perään. Pelkästään järjestelmän käytön opetteleminen vaatii runsaasti aikaa ja voimavaroja. Ennen ohjelman peruskäytön työlästä oppimista on turha puhua, että järjestelmästä saataisiin irti edes osaa sen potentiaalista.

Suomalaiset totutettiin paskoihin käyttöjärjestelmiin ja alustoihin Nokia-aikakaudella. Symbian edusti insinööritaitoa pahimmillaan. Sen käyttäminen nimittäin edellytti insinöörin taitoja.

Symbianin haamu tekee paluun Apotissa, hätäkeskusten Ericassa ja myös poliisin uudessa Vitja-hankkeessa.

Ne EIVÄT OLE käyttäjäystävällisiä!

Windows on kehittynyt 3.1 ajasta nykyiseen Win10:een ja sitä myöten se on muuttunut helpommaksi käyttää.

Viranomaisten hankkimissa tietojärjestelmissä taas kehitys tuntuu menevän aivan päinvastaiseen suuntaan. WIN10:sta takaisin 3.1:een.

Jos ne olisivat kaupallisia ohjelmia, niiden elinkaari olisi todella lyhyt, koska asiakkailla on taipumus hylätä sellaiset tuotteet, jotka ovat hankalia käyttää.

Miettikääpä tovi  Nokian puhelinten kohtaloa. Nokia eli ja kukkui tasan niin kauan kuin niille ei ollut olemassa vaihtoehtoja.

Valtiolle, kunnille ja viranomaisille sen sijaan saa myydä kovaan hintaan täyttä kuraa, koska ohjelmien käytettävyydellä ei ole mitään väliä. Kukaan ei koskaan kysy loppukäyttäjiltä, mitä mieltä he ovat hankituista ohjelmistoista, eikä niitä anneta esikäyttöön epäkohtien toteamiseksi ennen loppukäyttäjäversiota. Ne harvat, jotka ohjelmia testaavat, ovat ns. jees-miehiä, jotka eivät myönnä edes omaa ummetustaan, jos esimies sanoo, ettei sellaista ole olemassakaan.

Valtion ja kuntien tietoteknisten hankkeiden historia on täynnä epäonnistumisia eikä tulevaisuus näytä yhtään sen valoisammalta.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu