Armeija porskuttaa, poliisi sopeuttaa
Valtio antoi puolustusvoimille kottikärryllisen lisärahaa uusien aseiden hankintaan ja lisähenkilöstön palkkaamiseen.
Samaan aikaan poliisi joutuu sopeuttamaan toimintaansa, koska sen budjettirahoituksesta säästetään. Nimellisesti määrärahoja kasvatetaan, mutta samaan aikaan muualta poliisin rahoituksesta leikataan. Leikkausten jälkeen poliisin budjetti jää miinusmerkkiseksi, koska sen toimintakulut kasvavat merkittävästi huolimatta valtion maltillisesta palkkasopimuksesta.
Tilanne ei ole hyvä, kun säästöjä etsitään jo kopiopapereistakin.
Sopeuttamisen lopputulemana uusia poliiseja ei kyetä palkkaamaan poistuman korvaamiseksi ja poliisin henkilöstömäärän kasvattaminen edes 7500 htv:n tasolle jäänee juhlapuheeksi.
Myöskään syyttäjiä tai tuomareita ei hallituksen mielestä tarvita yhtäkään lisää, koska oikeusministeriö höylää jälleen kerran löysiä pois oikeuslaitoksen budjetista.
Onneksi lintukodossamme sisäisen turvallisuuden tilanne on niin hyvä, ettei sisäisen turvallisuuden tai oikeushallinnon työhön tarvitse panostaa.
Pärjäämme hyvin nykyisellä määrällä poliiseja, syyttäjiä ja tuomareita.
Vai miten se nyt olikaan?
Säästetään nyt vain poliisien rahat hoitajille. Kyllä ne poliisit keikkuu vähemmälläkin panostuksella
Ilmoita asiaton viesti
Komulainen, Tehyn puheenjohtaja Rytkönen valittaa päivästä toiseen kuinka pienellä palkalla ylikuormitetut sairaanhoitajat joutuvat työskentelemään. Jos poliisit keikkuisivat vähemmälläkin panostuksella, siitä seuraisi varmasti aikamoinen kaaos. Sen seurauksena ylikuormitetut sairaanhoitajat, jos heitä enää olisi, joutuisivat hoitamaan entistä suuremman joukon erilaisissa rikoksissa vammautuneita potilaita.
Se ei saattaisi ilahduttaa yhtäkään sairaanhoitajaa eikä myöskään veronmaksajaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa .
Hoitajien lukumäärä laskee tasaisesti ja samoin heoille maksettava palkkasumma.
Kun poliiseeille ja väkivaltarikollisille selviää ettei hoitoa ole enää saatavilla akuutin hoitajapulan vuoksi, niin alkavat varoa telomata itseään tai toisiaan tietäen jäävänsä vaille hoitoa joka tapauksessa.
Maaseudulla hoito jäisi siten paikallisten itseoppineiden luontaisparantajien kontolle ja kaupungeissa hoitovastuuta voisi sälyttää partureille kuten historiallisena aikana ja joskus ensiapu kurssin käyneille
Näin saataisiin luononvalinta taas toimimaan ja väestö tarpeineen pienenesi.
Ilmoita asiaton viesti
Tulee mieleen kaupungistuminen. Maalta oli lähdettävä.
Mistä se lähtö nyt koittaa?
Ilmoita asiaton viesti