Autoilija, varaudu rajuihin polttonesteiden hinnankorotuksiin

Saudi-Arabiassa sijaitseviin öljynjalostamoihin tehtiin sotilaallisia iskuja. Nyt lähinnä Yhdysvallat kiistelee siitä, kuka iskun toteutti. Syylliseksi on jo väitetty Irania, jolla tiettävästi olisi käytössään maailman edistyksellisintä Drone-tekniikkaa. Onhan se saanut sitä suoraan Yhdysvalloista, jonka droneja ja kauko-ohjattavia lennokkeja on ammuttu alas Iranin ilmatilassa ja näin saatu lennokkeja koskevaa teknologista tietämystä.

Dronet ovat viheliäisintä tekniikkaa, jota sotilaalliseen käyttöön on keksitty.  Ne ovat nopeita, tutkassa näkymättömiä ja käytännössä mahdottomia torjua. Suhteellisen pieni drone voi kantaa mukanaan kiväärikaliberista automaattiasetta tai muutaman kilon tai jopa kymmenien kilojen räjähdelastin. Tällöin tosin dronen kokokin kasvaa suhteessa kuormankantokykyyn. Niitä voi ohjata kauko-ohjauksella videokameran kautta tai ammu ja unohda periaatteella, jolloin ne suunnistavat annettuun karttapisteeseen autonomisesti.

Miten tämä vaikuttaa suomalaiseen autoilijaan?

Maailman öljynjalostuskapasiteetista räjäytettiin iskun myötä useita prosentteja.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, jos vanhat merkit pitävät vähäänkään paikkansa, että suomalaiset polttonesteiden mittarihinnat pompsahtavat viimeistään maanantaina vähintään 10snt/litra ylöspäin, vaikka Suomeen ei tuoda öljyä sen enempää kuin jalosteitakaan Saudi-Arabiasta. Näinhän se on aina ollut, vaikka Neste ostaa öljynsä edelleen pääasiassa Venäjältä ja Norjasta ja jalostaa jatkotuotteet itse Suomessa.

Olisin kerrankin iloinen, jos olisin väärässä.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu