BLM voisi näkyä myös kehittyvänä yhteistyönä valkoisen väestön kanssa jos käytetään järkeä.

”The Zimbabwean government, under President Emmerson Mnangagwa, recently approved compensation for commercial farmers whose farms had been handed over to war veterans.”

https://www.iol.co.za/sunday-tribune/news/i-want-to-help-new-owners-of-farm-zimbabwe-government-took-from-me-b8ae9d11-a9f6-43e7-8674-e1285820d1a4

Zimbabwe, joka tunnettiin aikoinaan Rhodesiana ja Afrikan vilja-aittana, syöksyi taloudelliseen kaaokseen ja osittaiseen nälänhätään Robert Mugaben päästyä valtaan ja ryhdyttyä presidenttinä perheineen ja heimonsa tuella johtamaan maata yksinvaltiaan elkein. Ensi töikseen Mugabe pakko-otti valtion haltuun valkoisten omistamat maatilat ja jakoi maat uskollisille sotilailleen, kuten Ruotsin kuningas jakoi maata vielä 1700-luvun Suomessa, jossa maa-aatelin muodostivat entiset pääasiassa entiset sotilaat. Kenraalit, everstit ja ratsumestarit.
(Katsokaapa vanhoja kotimaisia elokuvia, jos ette jaksa plärätä historian opuksia)

Zimbabwe eroaa 1700-luvun Suomesta sillä tavalla, ettei sotilaita kiinnostanut maanviljely eikä tiloilla valkoisten palkoilla työskennelleistä mustista zimbabwelaisista ollut johtamaan suuria tiloja siten, että ne olisivat tuottaneet edes minimisatoja. Maa suistuikin pikapikaa nälänhätään.

Nyt Zimbabwessa on tajuttu se, että yhteiskunta saadaan jaloilleen vain tekemällä yhteistyötä valkoihoisen entisen viljelijäväestön kanssa, koska heidän yritteliäisyytensä, riskinkantokykynsä ja tuotteliaisuutensa on aivan eri tasolla mustaan väestönosaan verrattuna. Sen sijaan, että jättäisivät rikkoutuneen traktorin pellolle ruostumaan, valkoiset yleensä korjaavat sen ja katovuoden osuttua kohdalle valkoiset eivät heti jätä tilojaan ja lähde taksilaivalla Eurooppaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Zimbabwe

Kaikkien ”mustien panttereiden” olisi hyvä tiedostaa myös länsimaissa se, että heidän leipänsä maksaa yleensä kaukasialainen tai aasialainen yrittäjä tai heidän omistamansa yritys tai korporaatio. Mustat monimiljonäärit ovat pääasiallisesti urheilijoita tai näyttelijöitä, jotka eivät työllistä suuressa määrin muita ihmisiä.

Talouslehti Forbesin v. 2016 luettelon mukaan yli tuhannesta rikkaimmasta ihmisestä maailmassa vain 10 oli mustia ja heistä suuri osa tuli öljyrikkaasta Nigeriasta. Luettelosta katsottuna mustia miljardöörejä on vähemmän kuin yksi prosentti.

PS. Sinänsä on huolestuttavaa, että multirikkaiden joukkoon voi nykyisin päästä ajamalla formulaa tai pelaamalla jalka- tai koripalloa tai hakkaamalla toista ihmistä. Eilen uutisoitiin, että Lionel Messi tienaa palloa potkimalla sata miljoonaa vuodessa eikä Ronaldo taida jäädä siitä kuin vajaat 10% tai että Lewis Hamiltonille maksetaan ympyrän ajamisesta samat sata miljoonaa. Urheilun suurkuluttajat nojatuolitasolla voivat pitää itseään sairaina, kun suostuvat rahoittamaan moista hulluutta. Urheiluseurat, tiimit, tallit ja tehtaat eivät moiseen yksin kykenisi.

Lasken itseni ulos siitä sakista, koska urheilen itse, enkä maksa toisten urheilun katsomisesta sen enempää olemalla läsnä kuin maksamalla TV-kanavista, joilta tulee urheilua tuutin täydeltä.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu