Ei taatusti lipsu, ei.

Virolaiset rakennusmiehet olivat, aikoinaan kun he rakennustyömaille ilmestyivät, tunnettuja siitä, että he eivät käyttäneet järkeään, vaan tekivät prikulleen juuri niin kuin heille sanottiin miten pitää tehdä, vaikka ohjeessa tai rakennuspiirustuksessa ei olisi ollut mitään järkeä. Näin syntyi legendaarisia viritelmiä esim. viemäriputkista, jotka päättyivät betoniseinään tai ovia, jotka oli asennettu väärinpäin.

Samanlaista hengenperintöä on nyt ilmennyt Helsingin kaupungin katujen hiekoitusta tekevien työmiesten keskuudessa. Tehdään prikulleen se, mitä on käsketty.

Kaupunginosassamme on herättänyt suurta pahennusta se, että hyvän kitkakertoimen omaava pakkaslumipinta on hiekoitettu paksulti ja jalkakäytävien koko leveydeltä asuinalueemme alueella. Yhtään jalkakäytävän pätkää ei ole jätetty hiekoittamatta, jotta voisi vetää lasta pulkalla tai kulkea esim. potkukelkalla. Ihmetystä on herättänyt myös se, mikä vimma hiekoittajiin iski juuri nyt, kun koko alkutalvi on pärjätty ilman katusepeliä. Hiekoituksen olisi ymmärtänyt paremmin, jos sääolosuhteet olisivat jäätävät ja kadut ankkajäässä.

Pienellä järjenkäytöllä lopputalvi olisi pelastettu myös meille helsinkiläisille. Olisi esim. hiekoitettu vaikka vain se kadun toinen puoli kampurajalkojen kulkea.

Jännityksellä odotan, onko lähilatukin hiekoitettu, koska se kulkee aivan kevyen liikenteen reitin vieressä.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu