Eivätkö toimittajat koskaan opi, vai eivätkö he halua oppia?
Viittaan Iltalehden uutiseen 31.5.2022
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/307370ec-3133-45f5-9986-92b5e44a5c54
Haluan nähdä sen päivän, kun jostain rakennuksesta ryöstetään siinä kiinni olevia rakenteita.
Mitä tulee rikoshyötyyn, niin tuhannesta kilosta varastettua kuparia tekijät olisivat saaneet ehkä noin 3000 euroa, jos joku harmaalla alueella toimiva romuyrittäjä olisi uskaltanut erän rosvoilta ostaa. Rehellisenäkin erän arvo olisi ollut vain 6000e. Aika huono tuntipalkka siis rikoksen tekemiseen tarvitun työn määrään nähden.
Narkomaaneja ei kylläkään kaikin osin voi laiskoiksi moittia. He saattavat kuoria kilometrikaupalla ”löytämäänsä” kuparilankaa saadakseen rahaa päivittäiseen annokseensa.
Poliisin työpanos ei asiassa ollut kummoinen.
Varkaat ovat yrittäneet tarjota kuparia myyntiin romufirmoihin ja kun näiden kupariverkkojen alkulähde on ollut myös mahdollisilla ostajilla hyvin tiedossa, niin tieto tekijöistä on tullut poliisille sitä kautta.
Helppohan heidät on sen jälkeen noukkia.
Varkaat pakkotöihin kaivoksiin.
Ilmoita asiaton viesti
Juha Hämäläisen stalinistinen kriminaalipolitiikka.
Ilmoita asiaton viesti
Pääsisivät alkujuurille ja näkisivät mistä varastetun tavaran lähtö tulee ja millä vaivalla.Tarjoilu vesi ja leipä.
Ilmoita asiaton viesti
Menepä Sakari siihen samaan kouluun toimittajien kanssa. Puhe ei ollut kuparin arvosta, vaan rikosnimikkeestä, joiden handlaamisessa toimittajilla on suunnattomia ongelmia pl. kokeneet rikostoimittajat.
Ilmoita asiaton viesti
Eikö törkeä varkaus ole oikea rikosnimike?
Ilmoita asiaton viesti
”Ryöstö” todellakin on yksiselitteinen käsite tietynlaiselle rikokselle, jota kuparin nyysiminen kappelista ei vastaa. Jutussa käytetään myös verbejä ”varastaa” ja ”anastaa”, jotka nekin tietääkseni merkitsevät ainakin osittain eri asioita.
Kielen muuttuminen ärsyttää jo sinänsä kaltaistani kääkkää, mutta yritän sopeutua esimerkiksi sanan ”keli” merkityksen laajentumiseen koskemaan säätilaa*). Luulisi juridisen sanaston pitävän pintansa muodinkaltaista kehitystä vastaan? Tappo on tappo eikä murha, noin esimerkiksi.
*) Vanhoina hyvinä aikoina ei käytetty käsitettä ”hellekeli”, mutta sitäkin sujuvammin vaikkapa ”kesäkeli”, ”vesikeli” tai ”rekikeli”.
Ilmoita asiaton viesti