En tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa?

Aamu Helsingissä, nurmikot lumen peitossa. Näkymä kuin aurinkoisena tammikuun päivänä. Elämme kuitenkin elokauden alkua toukokuun puolivälissä. Ilmastoalarmistien rääkymisestä huolimatta Lappiin tulee yhä vain lisää lunta, vaikka jo nyt puhutaan ennätyskinoksista. Kesärenkaat vielä vaihtamatta, kun niitä ei ole saanut ulos varastosta julkisivuremontin johdosta. Körötelkää kinoksissa te kurjat kesärenkailla ajelijat.

Normaalisti loppukevään sään ollessa tätä tasoa matkatoimistojen ovilla on jonot ja eteläisen Euroopan hotellit myyvät eioota. Ikään kuin kohtalon ivana koronan takia samaiset hotellit ovat nyt menossa konkurssiin, eikä turistille ole sijaa majatalossa. Kreikalla alkaa jo kantti pettää ja se on avaamassa rajojaan matkailijoille. Enää pitäisi vain keksiä, että miten sinne Kreikkaan pääsee? Talvirenkaisella autollako? Entäs ne kasvomaskin aiheuttamat ikävät rusketusrajat?

Aamuisin National Geographic kanavalta tulee ohjelma preppereistä, eli ihmisistä, jotka valmistautuvat erilaisiin katastrofeihin. Heille on yleensä naureskeltu ja heitä on pidetty hulluina, mutta nyt vaikuttaa että he ovatkin visionäärejä. Tyhmäähän se on luottaa siihen, että yhteiskunta pitäisi huolen omistaan kaikissa olosuhteissa. Kun kakka iskeytyy tuulettimeen, yleensä hallinto pelastaa itsensä ensimmäisten joukossa. Loput saavat selviytyä miten kykenevät.

Koronasta puhutaan pandemiana, mutta eihän tämä ole tosiasiassa sellainen. Tämä on kuitenkin hyvä harjoitus oikean pandemian varalle. Harjoitella pitää hyvän sään aikana, jotta ei tarvitse itkeä, kun huono päivä koittaa.

Harjoittelu osoittaa organisaation toimivuuden tai heikkoudet ja tämän harjoituksen johtopäätöksenä ei ole mitään muuta kuin se, että länsimaiset yhteiskunnat eivät selviä mistään koronaa vakavammasta kriisistä menemättä polvilleen.

Pitäisikö sille itkeä vai nauraa?

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu