Helsingin kaupungin väitetty palkkakartelli ja samaan syssyyn pari sanaa Me too ilmiöstä.

Yhdistän samaan blogiin parikin otsikkoa, koska päivän Helsingin Sanomat kirjoittaa molemmista aiheista.

https://www.hs.fi/talous/art-2000008237490.html

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000008187997.html

En ole Helsingin kaupungin sisäpiiriläinen, joten mitään muikeita juoruja on turha odottaa, mutta voisin uskoa asiassa enemmän Tehy:n kuin kaupungin edustajia. Helsingin kaupunki on tunnetusti yksi maan huonoimpia palkanmaksajia. En tarkoita tässä huonoudella sitä, että palkkojaan saisi odottaa, vaan sitä, että Helsinki maksaa mm. sosiaali- ja terveystoimessa monilla sektoreilla muuta maata matalampia palkkoja, vaikka palkoissa on ns. kalliin paikan lisää. Olkoon vaikka esimerkkinä se, että johtava sosiaalityöntekijä saa Helsingissä samaa palkkaa, kuin sosiaalityöntekijä vaikka Keravalla. Yksityisellä puolella palkkakilpailun voittaa selkeästi yksityinen puoli. Helsingin kaupunki käyttää valtavia kassavarantojaan mieluummin humpuukiin, kuten Kruunuvuorenselän ylittävään siltaan, kuin henkilöstön palkkoihin.  Henkilöstöä mieluummin palkataan kalliilla henkilöstöfirmoista, kuin maksettaisiin omalle porukalle riittävästi. Totuushan on se, että palkkaansa tyytyväinen ei työnantajaa hevin vaihda.

Ohjaaja Aku Louhimies on taas tapetilla entisen rouvansa avattua sanaisen arkkunsa kirjan muodossa.

En Louhimiestä tunne, mutta luettuani Väinö Linnan kirjan Sotaromaani, joka on siis lähimpänä Linnan kirjoittamaa alkuperäistekstiä jäin lukutuokion jälkeen pohtimaan Louhimiehen intoa naisten paljasta pintaa kohtaan. Kaikki lukijat tuntevat Tuntemattoman sotilaan, mutta kaikki eivät taatusti ole tietoisia siitä, että kustantaja Reenpää käski sensuroida kirjasta paljon ajankohtaan nähden soveltumatonta tekstiä. Sotaromaani-kirja on siis teos, joka on lähimpänä Linnan alkuperäisteosta. Kirjassa ei ole kohtausta, jossa kersantti Urho Hietanen rakastelee Petroskoissa tapaamansa karjalalaistyttö Veruskan kanssa. Tämä kohtaus lienee Louhimiehen omaa keksintöä? Elokuvaan saatiin Louhimiehen mitan mukaan riittävästi paljasta pintaa hieman alkuperäiskirjan tarinaa muuttamalla.

Onko sillä sitten mitään tekemistä Metoo ilmiön kanssa? Pohtikoon sitä kukin tahollaan.

0
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu