Helsingin Sanomat on muuttanut uutisointiaan Ukrainasta oikeaksi uutisoinniksi ja lopettanut propagandan

Tämän päivän HS kirjoittaa Ukrainan armeijan ongelmista rekrytoida uusia sotilaita etulinjan lihamyllyyn.  Muutama päivä takaperin HS kirjoitti ruumisröykkiöistä, joita päivittäin tuodaan linjasta kotirintamalle sekä leskien ja orpojen kasvavista määristä Länsi-Ukrainan kaupungeissa ja kylissä.

Tämä on tervetullutta uutisointia viimevuotisen propagandalta vaikuttavan jauhamisen sijasta. Hehkutuksen on syrjäyttänyt karu realismi. Ukraina on sotilaallisesti veitsen terällä, eikä sitä auta, vaikka me kuinka puimme täällä nyrkkiä.

Tervetullutta siinä mielessä, että myös Suomessa ymmärretään se, että ilman NATO:n voimakasta puuttumista asiaan Ukraina saattaa hävitä sodan. Tähän päivään saakka uutisointi on sisältänyt lähinnä Ukrainan saavuttamia voittoja ja niiden hehkutusta sekä merkityksen korostamista.

Harva tänne kirjoittajista on lähtenyt taistelemaan Ukrainaan. Slava Ukraina porukka on sen sijaan keskittynyt taistelemaan täällä kotimaassa tilanteen inhorealistisesti näkeviä, kuten esim. evp. kenraali Aarno Vehviläistä vastaan.

Lännen narratiivi Ukrainassa alkaa romahtaa. Ukraina ei selviä pelkillä lännen aseilla, vaan seuraavassa vaiheessa sinne on lähetettävä NATO-sotilaita, jos romahdus halutaan estää.

Uusia ukrainalaistaistelijoita ei rintamalle enää saada kuin pakko-ottamalla ja pistimellä pakottamalla ja sehän ei ole koskaan ollut paras motivointikeino.

Bakhmut on enää oljenkorren varassa. Kaupunkia jo evakuoidaan, väittää Ukrainan hallitus mitä tahansa. Sen näkee jo sokea Reettakin, jos viitsii vähän vaivaa nähdä.

Realistisempi vaihtoehto olisi istua vihdoinkin neuvottelupöytään niin kauan kuin on jotain neuvoteltavaa. Jos Ukrainan armeija romahtaa, ei neuvotteluihin ole enää tarvetta, sen jälkeen Venäjä sanelee rauhanehdot.

Näin kävi Suomelle vuonna 1944, kun halusimme irtautua sodasta, mutta itsenäisyytemme säilyttäen. Voitimme pari elintärkeää taistelua, jotka paransivat neuvotteluasemia, mutta emme suinkaan sotaa, kuten pm. Marin kuvittelee.  Rauhan ehdot olivat todella kovat, mutta niiden kanssa pystyttiin elämään.

Niin pystyisi varmuudella Ukrainakin, mutta jostain syystä Yhdysvallat ei sitä Ukrainalle salli.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu